Vad betyder en Miner göra?

Gruvarbetare är värdefulla medlemmar av arbetskraften att delta i riskfyllda men viktiga uppgiften för utvinning av mineral och andra viktiga ämnen från jorden. Det material som fångas med gruvarbetaren används för att ge ett antal varor och tjänster till köp allmänheten. I vissa fall kommer gruvarbetaren arbeta med mycket teknisk utrustning, och i andra situationer fullgöra sina uppgifter med samma enkla verktyg som har använts i århundraden.

Det kanske mest allmänt erkända miner är kol gruvarbetare. Kolbrytning omfattar utvinning av kol från gruvor under jord, en uppgift som innebär en hög grad av risk. Historiskt sett har några försiktighetsåtgärder vidtas för att skydda kolgruvarbetare säkra från fysisk fara, bland annat andningsproblem. Men såg andra halvan av 20th Century ett antal reformer i branschen, inklusive tillägg av skyddsutrustning som används för att minimera risken för pågående hälsofrågor för gruvarbetaren.

Gruvdrift i allmänhet är en farligt yrke. Mycket av det faktiska arbetet för gruvarbetare sker i gruvor, där det finns alltid en chans att exponeras för underjordiska gaser, misslyckanden axel, och andra faror. En del av utbildningen för en gruvarbetare idag innefattar att arbeta med livräddningsutrustning samt lära sig att hantera akuta situationer som uppstår i de gruvor som från tid till annan.

Under många år fanns det ingen formell utbildning i de nya Miner. Istället var allt som krävdes en stark konstitution och en vilja att arbeta långa timmar. Med tiden har många gruvbolag skapas utbildningar som bidrar till att ge nya hyra med lite grundläggande information om mining och förfaranden, eftersom de gäller den typ av gruvdrift utförs av företaget. Mentorprogram är också en gemensam del av de första månaderna av gruvarbetare arbetserfarenhet. Koppla ihop en nybörjare med en erfaren gruvarbetare har visat sig vara en framgångsrik strategi, eftersom den möjliggör en jämn överföring av kunskap från en individ till en annan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.