Vad betyder en Körsnär göra?

En körsnär är någon som designar, skapar, upprätthåller och reparationer kläder päls. Begreppet "körsnär" är nära besläktat med "klädeshandlaren", en term som används för att beskriva människor som arbetar med textilier för att skapa plagg. Körsnärer finns i många stora städer, särskilt i de nordliga regionerna, där verksamhet att köpa och sälja pälsar tenderar att vara livlig. Folk kan skriva in detta yrke genom lärlingsutbildning med en erfaren körsnär eller genom att få utbildning i yrkesskola.

Kläder av päls har använts för mycket av människans historia. Pälsar är idealiska för kläder i kallt klimat eftersom de har utmärkta isolerande egenskaper, och de fortsätter att vara uppskattad av detta skäl. Fur är också betraktas som en lyx material i många områden, särskilt när det gäller vissa typer av päls som hermelin. Hantering päls kräver särskild omsorg, eftersom det kan vara mycket bräcklig när den inte hanteras på rätt sätt, och mycket av en körsnär arbete kretsar kring att ta hand om päls så att de kan avnjutas.

Körsnärer får arbeta i design faktor i branschen, skapa plagg i päls, utforska nya konstruktionsmetoder för päls kläder, och arbetar med enskilda kunder att skapa egna uppdrag. Körsnärer kan också delta i handeln och bearbetning av obehandlad päls, samt förvaltning av plagget samlingar, från pälsar förvaras i museer till personliga päls samlingar. En del arbete med andra plagg formgivare att tillhandahålla högkvalitativ päls används i plagget design när kläder inte är gjorda uteslutande av päls, som när en designer vill göra en ull jacka med en päls krage.

En körsnär jobb även uppgifter som att ändra päls kläder för att passa nya ägare, liksom för rengöring och reparation av befintliga plagg. Körsnärer fungerar också som konsulter för kunder som vill ha information om korrekt päls lagring och hantering, eller som vill ha hjälp med att plocka ut päls av en särskild stil eller kvalitet. Eftersom pälsar är så varierande kvalitet, kan det vara bra för oerfarna kunder att arbeta med en körsnär att undvika att göra okloka köp.

ökande oron för etik i pälshandeln har ställer nya krav på pälshandlare. Vissa pälshandlare har svarat genom att ändra det sätt på vilket de gör affärer, priding sig på etiskt och humant sätt förvärvat pälsar, eller lägga energi på att hitta källor av päls som inte inbegriper handel med förbjudna päls som päls av katt och hund och päls från utrotningshotade arter. Vissa pälshandlare har även bidragit med statliga utredningar som syftar till att identifiera delar av utrotningshotade djur som är olagligt handlas och säljs med hjälp av sin erfarenhet inom pälsindustrin för att skydda hotade arter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.