Vad betyder en Journeyman Elektriker göra?

En gesäll elektriker är en person som utför arbete på elektriska system, bland annat belysning, mekaniska anslutningar, strömförsörjning, kommunikation, och säkerhetssystem. Han eller hon kan utföra elektriskt arbete på bostäder eller kommersiella strukturer, eller till och med arbetet med luftledningar och kraftdistribution. Medan majoriteten av människor som går in på området arbete inom byggande, en gesäll elektriker kan också hitta arbete med en produktionsanläggning eller energibolag.

Vägen till att bli en gesäll elektriker börjar när en person går in i ett lärlingsprogram. Som lärling kommer eget arbete under dagen och delta i en lärling utbildning på natten. Efter fyra år, han eller hon har rätt att ta Journeyman elektriska Exam, som administreras av enskilda stater som bygger på principer i National Electric Code. Efter avslutad tentamen är individuell certifieras som en gesäll elektriker.

Efter att ha erhållit certifiering är en gesäll tillstånd att arbeta utan tillsyn på alla typer av elektriska system. Han eller hon kan installera och reparera ledningar och ledning, installera inredning och utrustning, eller köra kraftledningar för kommunala organisationer. Mer avancerade uppgifter kan omfatta ledningar brandlarmsystem eller installerar kontroll ledningar för byggnadens mekaniska system. På bostäder sidan är en gesäll elektriker tillåts att utöva alla aspekter av att skapa ett komplett elektriskt system i ett hem. Den gesäll elektriker får också träna andra, vanligtvis lärlingar arbetar för sin egen certifiering.

Medan gesäll är tillåtet att utföra en rad uppgifter han eller hon inte har rätt att erhålla elektrisk tillstånd eller komplett design arbete för elektriska system. För att utföra dessa uppgifter måste gesäll elektriker få två extra år eller yrkeserfarenhet, sedan sitta för Mästarens Certification Exam. Efter ett framgångsrikt slutförande av Master's examen, kan en individuell design system och även öppna sin egen verksamhet.

När det elektriska fältet, kommer en individ står inför en mängd hinder när det gäller arbetsvillkor. Det första finns det en inneboende risk deltagit i utarbetandet av elsystem, speciellt högspänningsledningar. De som arbetar på kommunala kraftsystem kommer också att möta faror vid bergsklättring stolpar eller installerar luftledningar. Den gesäll elektriker som arbetar på en byggarbetsplats måste vara beredd att ta itu med ändrade väderförhållanden, klättra stegar och ställningar, och vara uppmärksamma på de risker från fallande föremål och arbetet i andra branscher.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.