Vad är kvalifikationer?

När det gäller nästan alla situationer i livet, är det nödvändigt att uppfylla någon sorts grundläggande kompetens. Huvudsak kvalifikationer är sådana attribut som är besatt av en individ som gör människan till en rimlig lämpade för den uppgiften. När det gäller arbetsplatsen, mest kvalifikationer delas in i tre grundläggande kategorier. Här är lite information om kvalifikationer och hur de utnyttjas för att anställa rätt person till rätt plats.

De flesta företag tenderar att fastställa vad som kallas en sammanfattning av kvalifikationer för varje jobb eller position inom företaget. Generellt yrkeskunskaper är mycket specifika och fokuserar på tre huvudsakliga kriterier. Det första har oftast att göra med den utbildningsnivå som måste uppfyllas för att komma i fråga för tjänsten. Denna typ av kompetens kan vara mycket grundläggande, till exempel en gymnasieexamen Minst fem.

För vissa typer av arbete, en högskoleexamen eller någon form av examen arbete krävas innan den sökande kommer att beaktas. Idén bakom inställningen kvalifikationer som grundar sig på graden av avslutade utbildning bidra till att den sökande har de nödvändiga inlärningsförmåga som kan krävas för att till fullo behärska arbetet i samband med positionen.

Ett annat exempel på viktig kompetens har att göra med arbetet historia för den enskilde. Yrkeskompetens kan omfatta ett minimum av arbete historia förknippas med en viss bransch eller en särskild roll inom denna industri. Kvalifikationer som är baserade på yrkesbana hjälpa arbetsgivaren att avgöra om den sökande har praktisk erfarenhet som gör det enklare att integrera individen till företagets rutiner och funktioner. Genom att inte behöva träna individen i grunderna, kommer uppgiften att avgöra den nya person i organisationen vara mycket lättare.

Ett tredje vanligt exempel på kvalifikationer som krävs har att göra med allmänna färdigheter och talanger. Detta skulle omfatta en viss förmåga som kan hjälpa individen att lyckas i tjänsten. Till exempel kan en individ byter från en tillverkning bakgrund att arbeta i en kontorsmiljö. När det händer, är den individuella mycket bekant och effektiv med två populära ordbehandlingsprogram program, som båda används i stor omfattning av arbetsgivaren. Även om denna kompetens inte har använts i tidigare arbetserfarenhet, hjälper denna kompetens med ordbehandling för att göra den kandidat en livskraftig utsikter för uthyrning.

Nästan varje platsannons kommer att innehålla en grundläggande förklaring av examina (SOQ) som en del av jobbet tillkännagivande. Analysera denna lista med kvalifikationer och om var och en tillbaka till arbetet historia, utbildningsbakgrund, och talanger och färdigheter av de enskilda gör det möjligt för en arbetsgivare att anställa rätt personer till rätt plats. Samtidigt, om en förteckning över meriter hjälper den enskilde att hitta ett jobb som är en perfekt passform.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.