Vad är högsta domstol?

en högre instans är en statlig myndighet där den upphandlande rättstvister inträffar. Det är allmänt uppdrag som har behörighet att skipa rättvisa i enlighet med lagen. Högsta domstolar arbete som omfattas av civilrättsliga system och hantera ärenden som involverar civilrättsliga, straffrättsliga och administrativa rättvisa.

Vanligtvis innebär begreppet en högre instans system en serie av lägre domstolar och högre domstolar, men vissa jurisdiktioner enkelt använda den titel som en generalisering. På detta sätt högsta domstolar har obegränsad myndighet, medan de lägre domstolarna inte. De flesta av de lägre domstolarna är inriktade på antingen civil-eller brottmål, som kan överklagas till högre instans. Huvudsak dessa högre domstolar fungerar som kontroll för de lägre domstolarna att säkerställa rättvisa är ett riktigt sätt. Systemet med högsta domstolar finns i både USA och Kanada. Båda länderna använder begreppet på ett annat sätt, dock.

Kanada har högsta domstolar i nivå med provinser och territorier. De hanterar stora anspråk civilrättsliga processer, åtal och skilsmässor. Utöver denna funktion, kanadensiska högsta domstolar granska domar av lägre domstolar samt beslut av statliga enheter såsom arbetskraft styrelser. Vissa filialer i större provinser har ett omfattande system av domstolar administrativt under en hierarki. De flesta av domstolarna på denna nivå inte upp advokater.

I USA, högsta domstol ska agera som de statliga domstolarna rättegång Kalifornien, Pennsylvania, Georgia, New Jersey, Maine och District of Columbia. Andra stater hänvisa till deras system som antingen krets domstolar eller domstolarna distrikt. Varje högre domstol i Georgien, Maine och District of Columbia har rätt att höra och skipa rättvisa i civil-och brottmål. Lägre domstolar i dessa stater är i allmänhet begränsad till kommunal lag, trafikfrågor och fredsdomare. I Pennsylvania och New Jersey, högsta domstolar främst arbeta på grundval av en besvärsinstans system.

Kalifornien är den mest komplicerade av dessa system. År 1998 upptas staten hela sitt rättsliga filial till ett system som kallas högsta domstolar i Kalifornien. Lägre domstolar och högre domstolar arbeta tillsammans med en metod för uppdelning partitioner. Varje län i Kalifornien har en högre instans som hanterar alla civil-och straffrättsliga frågor. Hierarkin ovanför dessa finns sex hovrätter och en gemensam högsta domstol. På detta sätt har namnet bara en plats i traditionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.