Vad är farmakologi?

farmakologi är det vetenskapliga studiet av de åtgärder och samspelet av narkotika inom en levande organism. När externa droger, oavsett om läkemedel eller på annat sätt, kommer in i kroppen av en person eller ett djur de blir att studera en farmakolog. Farmakologi vetenskap omfattar studier av läkemedel som påverkar funktionen hos en viss person eller organism. Dessa läkemedel kan vara medicinska eller inte. Som en tjänsteman vetenskap undersökningen går tillbaka till 1840-talet och är inte förväxlas med apotek som länkar vårdvetenskap med kemiska ämnen.

jobb om farmakologen är att studera egenskaperna hos ett visst läkemedel. De måste bestämma sammansättningen av läkemedlet, hur det kom att bestå, och interaktionen drogen har i kroppen hos levande organismer. Den farmakologi student försök att upptäcka hur den kommer att reagera med den mänskliga kroppen, hur den kommer att reagera med andra ämnen, och vilka resultat dessa reaktioner kommer att få. De måste bestämma toxikologi av läkemedlet, samt dess möjliga användningsområden i terapi och medicin, nämligen hur det kommer att påverka den biologiska kroppens funktioner.

De olika grenarna av studier av farmakologi omfatta klinisk farmakologi, studier av läkemedel, toxikologi, studiet av de skadliga effekterna av droger, dosering, undersökning av vad droger kan och bör vidtas i vad doser och neurofarmakologi, studier av effekter på nervsystemet. Dessa, bland många andra områden, till att informera Food and Drug Administration i USA. Droger är sedan stämplade med riktlinjer och godkännande om de är lämpliga att använda.

Man tror att studiet av farmakologiska började med Avicenna, den 11: e talet persiska läkare och filosof. Hans Canon of Medicine, som publicerades i början av 1000, har det första omnämnandet av farmakologiska metoder, och följdes snart av beskrivningar i John av St Amand s Kommentarer till Antedotary av Nicholas. med utveckling och uppgång av läkemedel och droger i den 19: e-talet tog farmakologi ett steg framåt när den första pedagogiska institutionen grundades av Rudolf Buccheim vid universitetet i Dorpat i dagens Estland 1847. I dessa dagar, var morfin och kinin bland de mest studerade läkemedel.

in the 21st Century, är farmakologi program som erbjuds vid universitet och högskolor runt om i världen. Förbereder för en karriär i laboratorium inställningar, dessa program är bland de svåraste att komma in på många universitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.