Vad är en yrkesskola?

En yrkesutbildning eller yrkesskola är en skola som fokuserar på att ge akademiker med de färdigheter som efterfrågas. Vanliga exempel på handel skolor omfatta marina akademier, högskolor estetiker, kulinariska skolor, bilreparationer utbildningsprogram, och utbildning för medicinska tekniker. Efter examen från en yrkesskola, kommer en person att omedelbart kunna komma in på arbetsmarknaden med hans eller hennes kunskaper, och kunna få en hög ersättning.

Många program för missgynnade ungdomar runt om i världen uppmuntra dem att delta i handeln skolorna så att de kommer att ha en livskraftig utrymningsväg från ofta mindre än idealisk levnadssituation. I vissa fall har ungdomar samlas centralt i en stödjande plats som hjälper dem att ta upp handel skolor intresse och fullfölja en utbildning. Eftersom en yrkesskola är mindre kostsamt att närvara, och ger akademiker med omedelbart användbar kompetens och ibland jobb platsförmedling, gå på yrkesskola är ett alternativ som många gymnasieexamen tänka på alternativ till en högskola eller ett universitet.

Många yrkesskola program är likvärdiga till college program, och de flesta av dem senast i minst två år, men ibland mycket längre. I en välskött yrkesskola, kommer studerande att lära sig grunderna i sin handel och kunna praktisera det. De flesta yrkesskola utbildningar erbjuder finansiell planering rådgivning samt kurser i affärsetik och workshops för att bekanta studenterna med de juridiska frågorna kring de valt handel. Efter examen kommer en student skall certifieras och berättigad att någon stat administreras försök som hänför sig till sin handel.

I vissa delar av världen är handel skolor förknippas med minimal utbildning, men detta är en missuppfattning. Även akademiker av handeln skolor inte har bakgrund som en liberal arts utbildning ger, de är mycket välutbildade och kompetenta personer som ofta får väl förankrat utbildningar utöver sina teknisk utbildning. Antagning till handel skolor är rigorös, och de flesta av dem är ackrediterade, precis som högskolor, och granskas för att säkerställa att deras kursplaner är starka.

För många studenter, yrkesskola miljön mer ett stöd för deras långsiktiga mål än en traditionell skola. Många handel skolor få stöd från regeringen så att de kan erbjuda boende, barnomsorg, näringslära och andra alternativ till missgynnade studenter, oftast gratis eller till ett minimalt pris. Arbetsförmedling tjänster är ofta en viktig del av erbjudanden av en yrkesskola, och personalen följa upp med sina elever för att se hur de presterar i världen utanför efter examen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.