Vad är en säsongsanställning?

Om du letar efter kortvarigt arbete, kanske du vill utforska de många säsongsbetonade arbetstillfällen för människor. Även om de flesta kanske tänker på den säsongsbetonade jobb som en detaljhandel ställning under vintern semester, det finns faktiskt många typer av arbete som förekommer i olika årstider och kräva ett högre antal anställda än vanligt. Ibland säsongsanställning är turismen bygger på. Till exempel, det är ganska lätt att hitta sommarjobb på platser som temaparker, på kryssningsfartyg, eller på hotell och restauranger med tung sommar turisttrafiken. Använda ett större antal människor året runt skulle inte vara vettigt, men med extra personal under högsäsong kan hjälpa till med det som krävs extra arbete.

En annan industri känd för sin säsongsbundna arbetsmarknaden är jordbruket. Under skörd av druvor, annan frukt och grönsaker, är extra händer behövs. Ibland dessa jobb är mycket tekniska. En kemist eller biolog som arbetar som en enologist, hjälpa till att testa och producera kvalitetsvin kan anställas på en säsongsanställning grund, istället för året runt. Vid andra tillfällen, det arbete som krävs inom jordbruket är i första hand arbete bygger på, där folk bra på att skörden producerar är valt.

Andra jobb som kan vara säsongsbetonade omfatta arbete inom byggsektorn. Under regniga och snöiga säsonger, kan du inte bygga ett hus med mycket lätthet. De flesta byggprojekt görs när vädret kommer att vara rimligt förutsägbara, och där arbetarna inte vara rädd för saker som regn förstör insidan av ett hem. Fler byggnadsarbetare behövs under säsongerna av topp produktion, och särskilt de arbetstagare som är skickliga på arbetskraft har lättare att hitta säsongsarbete.

Om du inte har kapacitet att delta i en skörd eller göra en grundläggande uppbyggnad, det finns många jobb inom fritid och i detaljhandeln tillgängliga på säsongsarbeten. Sportlov tenderar att främja en hel säsong jobb i detaljhandeln. De flesta företag anställa arbetstagare rätt efter Thanksgiving, och hålla dem sysselsatta fram till nyårsdagen. Nöjesparker kan erbjuda säsongsarbete på bara, eftersom många av dessa parker inte är öppna året runt. En annan typ av säsongsmässiga arbetsmarknaden är tillfälligt arbete tillgängliga under land eller mässor stat. Massor av människor behövs för att köra bås, eller möjligen för att öka personalen i Carnival arbetstagare. Dessa jobb köra längd en karneval eller rättvis och kan vara bra för människor som bara har några veckor att arbeta.

säsongsanställning då är en kortsiktig position baserat på årstid, eller en ökad efterfrågan av arbetskraft för vissa delar av året. För människor som försöker tjäna lite pengar, eller som plötsligt har extra tid, kan dessa arbeten bli ett utmärkt tillfälle. Du kan också bygga relationer med arbetsgivare som tar på säsongsanställda. Om du har fungerat bra för en arbetsgivare i en tidigare säsong, de är förmodligen mer benägna att anställa dig i framtiden, eftersom de är väl medveten om dina färdigheter och tillförlitlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.