Vad är en numerolog?

Numerologi är ett system som tror på eller överlåter siffror en mening utöver deras matematiska innebörd och /eller ansluter nummer och mönster som finns i grupper av nummer med händelser, föremål eller människor i den verkliga världen. Det finns ett antal numerologiska system, och en numerolog är någon som praktiserar numerologi eller tillhandahåller ockulta tolkningar av nummer med ett av dessa system.

Ursprunget till numerologi kan spåras till försokratisk grekisk filosof Pythagoras, som sa att allt kan uttryckas i termer av antal, och hans anhängare, de pythagoréerna. Enligt deras uppfattning hade varje nummer en mystisk innebörd. Vi kan se efterskalven av denna typ av tänkande även i dem som inte tror på numerologi, men-till exempel-har ett turnummer.

I sin linda, var attityden till nummer som källor till uppenbarelsen kallas arithomancy eller arithmancy. Dessa metoder för att nummer-användes i tidiga gånger kaldéer, greker, och Hebreerbrevet-align bokstäverna i alfabetet som används av kultur med uppsättningen av nummer enligt vissa standardiserade regel. Således kan ett ord vara i en numerisk form av en numerolog och tillägger de individuella värdena tillsammans och tolkar innebörden av resultaten. En numerolog idag, med hjälp av ett liknande system kan tolka en persons namn för att avslöja hans eller hennes karaktär, talanger, färdigheter och framtid. Vissa säger att från en persons namn, kan en numerolog gudomlig en persons inre liv, yttre liv, och stig.

Arithmancy och numerologi, trots att de antika ursprung, är fortfarande av stort intresse för många människor idag. Du kan bli bekant med andra ord eftersom det var namnet på en kurs som Hermione tog i Harry Potter-boken fången från Azkaban . Det finns många hemsidor med arithmancy eller numerologi och Harry Potter. Dagens numerologists kan ha nära anknytning till astrologi och tarot. I praktiken är också kopplat i nuvarande tider till I-Ching och Feng Shui, samt att Kabbalah eller Qabbalah.

Den hebreiska praxis numerologi samband med Kabbalan kallas Gematria eller gimatria. Det är en form av alfabetiska substitution användas av en numerolog att låsa upp dolda betydelser av bibliska och andra texter. I detta system är de nummer ett genom tio linje med de första tio bokstäverna i det hebreiska alfabetet, det multipler av tio 20 till 90 är i linje med de kommande åtta, och de första fyra hundra-100, 200, 300 och 400 -är i linje med de fyra sista bokstäverna. Engelska har fyra fler bokstäver i sitt alfabet än hebreiska och numeriska föreningar är olika för dagens numerologists. Men den underliggande sökandet efter mening och förståelse i både sysselsättningar fortfarande har mycket gemensamt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.