Vad är en hematolog?

En hematolog är en läkare som specialiserat sig på behandling av villkor som innebär att blodet. Han eller hon studerar blod och vävnader som bildar blod, såsom mjälte och benmärg. Hematologer kan arbeta i flera olika miljöer, inklusive blod banker, laboratorier patologi, och privata kliniker. Specialister i denna del av läkemedel kan också välja att fokusera på enskilda frågor inom området hematologi att bättre tjäna sina patienter.

Den genetiska blodsjukdomar såsom hemofili och thalassemi kan behandlas och hanteras av hematologer, som kan cancer i blodet, som vanligtvis behandlas av läkare som är specialiserad på onkologi hematologi. Hematologer även behandlar frågor som blodtransfusion, Stamcellstransplantation, och ben transplantationer märg. Om det handlar om blod, är en hematolog läkaren för jobbet.

Studiet av hematologi omfattar identifiering, behandling och hantering av blodsjukdomar, tillsammans med förebyggande vård. Förebyggande av blodsjukdomar kan omfatta allt från genetisk testning av föräldrarna anses vara bärare av blodsjukdomar vid administrering av kosttillskott som är avsedda att förebygga anemi hos patienter som löper risk för det. Tidig diagnos och behandling är också en stor del av hematologi, som läkarna vill kunna ingripa tidigt så att de kan ta itu med blod villkor innan komplikationer utvecklas.

arbete hematologer är starkt stöd av laboratorietekniker som undersöka prov av blod och blodbildande vävnad, som ger information om avvikelser och frågor som har identifierats i laboratorium screening. En hematolog kan också ha erfarenhet av genetisk testning om han eller hon fokuserar på de gamla blod villkor. Hematologer kan också arbeta med andra läkare som en del av en patients vårdteam att leverera kompletta tjänster till patienter med komplexa förhållanden.

Några exempel på arbeten som kan utföras av en hematolog omfatta förvaltning av en blodbanken att hålla blodförsörjning säkra och tillgängliga, och behandling av både vuxna och barn med cancer i blodet, t ex leukemi. En hematolog kan också övervaka ett lab som analyserar blodprov, ge råd till en organisation som tillhandahåller opinionsbildning tjänster för patienter med genetiska blodsjukdomar, eller arbeta med en myndighet för utbildning kampanjer för att informera allmänheten om frågor som anemi. Arbetet på detta medicinska området kan vara ganska olika och ibland mycket givande, särskilt när det gäller forskning som avslöjar ny information om hantering och behandling av blodsjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.