Vad är en fysiolog?

En fysiolog är en specialist inom fysiologi, studiet av funktioner av levande ting. Det finns många typer av fysiologen inklusive motion, hjärt-, och neurophysiologists. Varje specialist har särskild utbildning på området för studien.

Övning fysiologer specialisera sig på fysiologi av motion. Deras uppgift är att genomföra övningar och övervaka kardiovaskulära och metabola effekter av rutin som krävs för fysisk eller hjärt-rehabilitering. De utvärderar fysisk förmåga och använder övningar för att förbättra och underhålla allmänna hälsa och kondition. De samarbetar också med andra sjukvårdspersonal att identifiera risker och tillhandahålla ett omfattande rehabiliteringsprogram.

En sport fysiolog, å andra sidan, handlar om hur kroppen som det gäller för idrottsmän. De är specialiserade på prestanda och uthållighet. De måste ha, utöver specifika kunskaper om fysiologi, en omfattande kunskapsbas av de särskilda idrottens behov.

Hjärtat fysiologer undersöka funktionen av hjärtat att hjälpa till sjukdomen diagnostisera hjärta. De kan vara delaktiga i att identifiera och övervaka användningen av behandlingsprogram för att mäta dess effektivitet. Omfattande kunskap om hjärtat och hur det fungerar och reagerar på stressfaktorer såsom motion är en viktig del av studien för att hjälpa klienter att återta eller behålla god hjärt fungerande dagliga aktiviteter.

En neurofysiolog, också känd som en klinisk fysiolog, behandlar de neurologi av hur nervsystemet. De arbetar vanligtvis med kunder som har en neurologisk sjukdom. Multipel skleros, epilepsi, stroke och demens är exempel på neurologiska sjukdomar. De som lider med nerv-och muskelceller dysfunktion kan också utnyttja en neurofysiolog expertis. De kan använda saker som elektroencefalografi (EEG), nervledning studier och EP, eller framkallade potentialer, för att bedöma hjärnans svar.

Andning fysiologer behandlar fysiologi andning eller andning. De får testa lungorna och andas funktion och utföra saker som sömn studier för att utvärdera och behandla andningsproblem. De kan också kontrollera andningen under fysisk rehabilitering.

I allmänhet är en fysiolog sjukvårdspersonal utbildad i kroppsfunktionerna. Fysiologer kan hjälpa till att diagnostisera problem i kroppen och hjälpa till med återvinning av funktionen. Utnyttjad teknik är specifika för det område av kroppen dessa yrkesmän valde att fokusera på under sin karriär.

De flesta fysiolog arbete inom ett tvärvetenskapligt team, eller ett team av vårdpersonal, vars sakkunskap varierar, till minska kardiovaskulära risken, öka den övergripande funktion och förbättra livskvaliteten. De är välutbildade och kunniga inom sin disciplin. Deras huvudsakliga mål är att göra det möjligt för kroppen att arbeta effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.