Vad är en budansvarig?

Ett bud chef är ansvarig för att utveckla lämpliga strategier för att uppnå en hög ranking på Internet-sökmotorn resultatsidorna (SERP). Som en expert på marknadsföring via sökmotorer, sysselsätter denna person vanligtvis olika typer av tekniker budhantering för en webbplats pay-per-klick (PPC) reklam. För att kasta roll budansvarig, är det viktigt att förstå hur dessa PPC annonser arbetet.

När någon gör en sökning på Internet, han eller hon ges en lista med resultat som korrelerar till hans eller hennes sökord. En kombination av naturliga och betalade resultat, anger denna lista i allmänhet alla de webbplatser som sökmotorn tror är relevant för användarens sökning. Om användaren väljer en av de betalda annonserna kommer webbplatsen ägaren debiteras för klick-därav namnet pay-per-klick annonsering . Det belopp webbplatsen ägaren debiteras för användaren klickar beror ofta på det sökord som användes för att hitta annonsen.

budansvarige är därför ansvarig för att upprätta dessa PPC annonser, bestämma lämpliga sökord för annonsen, och välja ett lämpligt bud för varje sökord. Ett sökords bud varierar beroende på populariteten av begreppet, så budansvarig måste forskningen vilka sökord som ger mest kostnadseffektiva lösningen för en webbplats PPC annons. För att avgöra detta måste den person som spår att antalet besökare på webbplatsen och avgöra hur många av dessa besökare genomfört en önskad åtgärd.

Känt som omvandlingsspårning hjälper denna information budansvarig vilka sökord som är den mest framgångsrika och i sin tur, som borde ha högre bud. När budansvarig har fastställt det högsta belopp som han eller hon är villig att betala för ett visst sökord, han eller hon kommer sedan att ge denna information till sökmotorn. Sökmotorn använder den här informationen till listan, eller rangordna, annonser beroende på hur mycket webbplatsen ägaren är villig att betala för varje klick.

Lyckad budhantering strategierna kräver en stor mängd tid och forskning. Som ett resultat av många företag föredrar att använda automatiska system för att spåra omvandlingar och klick. Känd som bud programvara, jämför detta verktyg varje sökords klick och omvandlingar, och sedan använder denna information för att justera bud därefter. Oavsett om ett företag beslutar att använda automatiserad programvara eller att anställa en särskild person för att spåra denna information budhantering strategier är en avgörande faktor i framgången för en webbplats på Internet kampanj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.