Vad är en Zonterapeut?

En Zonterapeut är ett alternativ hälsa utövare som arbetar för att förbättra hälsan hos en patient genom massera rätt motsvarande punkter på hans kropp. Det innebär vanligtvis arbetar på fötter, händer eller öron för att förbättra flödet av chi i en särskild zon eller organ i kroppen. Chi, även ibland stavat Ch'i eller qi, är den traditionella kinesiska principen om energiflödet eller livskraft.

En Zonterapeut är utbildad inom zonterapi, som lär att sjukdom orsakas av blockad av chi . Varje organ anses ha en motsvarande tryckpunkter på foten eller handen. Reflexologer skjuta, gnugga och massera dessa punkter för att frigöra blockeringen så chi kan återuppta sina normala flödet och återgå hälsa för kroppen.

reflexologer har praktiserat sin konst över hela världen sedan urminnes tider. Bildsymboler som går tillbaka till 2300 f. Kr. visa vad som tros vara zonterapi skildras av en läkare gnugga en persons fot. Reflexologi kan även vara en grund på vilken akupressur och akupunktur byggdes.

Zonterapeut jobb kan innebära att arbeta i en alternativ hälsoklinik eller hälsokostaffär. En zonterapi behandling kan ges utan att en läkare order, som gör att Zonterapeut att arbeta med patienter på avlägsna platser som hälsa mässor och gallerior. En Zonterapeut kan arbeta självständigt eller under överinseende av en hälsoklinik.

Zonterapeut kurser vanligtvis erbjuds av institutioner som erbjuder utbildning inom närliggande alternativ hälsa yrken, såsom massage, akupunktur, aromaterapi, och herbology. Längden på undervisning och kostnaderna varierar mycket mellan skolorna, eftersom många länder inte har standardiserade anvisningar för reflexologer. Certifieringen får inte obligatoriska, men är ofta ett alternativ för att visa minimal avslutad utbildning.

Reflexologi arbete får tillfredsställande för många utövare, eftersom detta är ett yrke som de känner hjälper människor. Detta alternativ behandling är ofta kritiserats för att utbildning och certifiering är inte bestämd i många länder. Det finns också oro för att en patient kan söka sig till en Zonterapeut istället uppsöka en behörig läkare när det behövs.

Reflexologi är inte en ersättning för att lämplig medicinsk behandling utan är ett komplement till den. En annan fördel med denna metod är att det kan bidra till att lätta på kroppen och minska stress, som har många hälsofördelar i sig. Zonterapeut jobb är något som liknar massage jobb i att det är en praktisk behandling, som hjälper till att slappna av patienten samtidigt som det ger andra hälsofördelar på samma gång. Med zonterapi är dessa hälsofördelar sägs vara att återställa flödet av vital chi i hela kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.