Vad är en Tapetserare?

En tapetserare är en person som åtgärder, skär, syr och passar tyg eller läder beläggningar för möbler såsom soffor och stolar. Tapetserare kan också gälla stoppning och överdrag till sängs ramar, bilar och båtar. Alla tapetserare skapa klädsel för nya möbler såväl som reupholster gamla möbler som fortfarande har användbara ramar.

De flesta möbler har en träram. Den sittgrupp av soffor och stolar har ofta en spiral fjäder konstruktion omfattas av ett tunt lager löst vävt tyg som kallas band. Vadderad skum sittdynor täckt med stoppning material passar på toppen av bandet material. Ryggen och sidorna av stolar och soffor är oftast vadderad och omfattas av möbeltyg. En tapetserare fäster möbeltyg till undersidan av soffan eller fåtöljen med märlor, skruvar eller stift.

En tapetserare måste förstå hur man mäter, klippa och sy tjockt, hållbara material, eftersom dessa är tyget typer mest används ofta för att skapa klädsel. Tapetserare brukar börja som lärling för en erfaren klä möbler och arbete på mindre projekt till dess att de utvecklas mer erfarenhet. Tapetserare kan arbeta för en möbeltillverkaren eller har eget företag huvudsakligen reupholstering möbler.

Hellre än att kasta ut gamla soffor och stolar i avfallsupplag, många människor föredrar att få sina möbler reupholstered av en professionell tapetserare. Upholsters kan ger kunderna råd om soffor eller stolar har starka ramar som är värda reupholstering. De kan ersätta de bandet och material stoppning samt tyg, plus skapa extra soffa kuddar om detta önskas av kunden.

En del tapetserare syr även gardiner och andra hemtextilier. Kunder kan välja klädsel och draperi att samordna för att ge sina rum en helt ny look. Tapetserare kan vägleda kunder i hur man bäst rengöra och underhålla sina nya gardiner och eller beläggningar möbler. En tapetserare kan först besöka en klient hem för att ge en gratis uppskattning om reupholstering uppgift samt visar tygprover klienten tyget.

Även om de flesta en tapetserare tidiga utbildning på arbetsplatsen som en lärling han eller hon ska börja lära sig grundläggande stygn och omfattar tekniker så snart som möjligt. Att bidra till att betraktas för en stoppning lärling jobb, det är en bra idé för blivande tapetserare att fotografera sina avslutade reupholstering projekt som visar skicklighet i sömnad. Dessa bilder kan fungera som en nybörjare tapetserare portfölj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.