Vad är en Perkins Lån?

En Perkins lån är en utbildning lån från amerikanska regeringen om en behovsbaserad grund för att studenter som läser vid någon av 1. 800 berättigade utbildningsinstitutioner. Perkins Lån är öppna för amerikanska medborgare och icke-bofasta, så länge de är inskrivna minst halvtid i en deltagande institution och de visar ekonomiskt behov. Liksom andra statliga baserade studielån drar Perkins Lån med mycket förmånliga återbetalningsvillkor.

Det offentliga lånet är uppkallad efter Carl D. Perkins, en Kentucky kongressledamot som var känd för sina insatser för missgynnade amerikaner. Målet med Perkins Lån programmet är att göra utbildningen mer tillgänglig för människor med låga inkomster.

Enligt en Perkins Lån, så länge en elev är i skolan, betalar staten för ränta på lån. Efter examen har den studerande en nio period månad nåd, och sedan en 10 år återbetalningstid. Normalt långivare är beredda att förhandla om uppskov för svårigheter som behövs för en låntagare.

grundexamensstuderande kan låna upp till $ 4,000 amerikanska dollar (USD) per år i Perkins Lån, med en livslängd tak på $ 20. 000 USD. Doktorander är berättigade till något mer, $ 6,000 USD per år och $ 40. 000 USD, inklusive grundutbildning lån, under en livstid. I båda fallen är den ränta för Perkins Lån fastställts till 5% för löptiden.

Perkins Lån är även berättigar till en mängd olika program lån förlåtelse. Studenter som accepterar att undervisa i vid-behov samhällen, till exempel, har en del av sin Perkins Lån förlåtelse varje år. Lån förlåtelse finns också för personer som deltar i olika service-program, eller som tillhandahåller medicinska tjänster till samhällen i nöd. Om någon blir permanent funktionshinder, hans eller hennes Perkins Lån vanligtvis dras in, men dessa lån är vanligtvis inte berättigade till avbokning efter konkurs.

förmånliga villkor för Perkins Lån göra dem ett mycket bra val för studenter som kan få dem. Perkins Loan Program erkänner också specifika frågor som kan påverka vissa låntagare, vilket ger förmånlig behandling i olika situationer. Till exempel om någon är kallad till militärtjänst medan lånet i uppskov, kommer lånet att hållas i denna ställning under hela utplaceringen.

Studenter ansöka om Perkins Lån genom att fylla i ekonomiskt stöd dokumentation för högskola eller universitet. Vanligtvis består det ekonomiska stödet tillämpningen av gratis program för federala studiestödsnämnden (FAFSA), även om vissa skolor kan behöva kompletterande dokumentation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.