Vad är en News Anchor?

nyheter ankare eller nyheter presentatör är en yrkesman som specialiserat sig på att presentera nyheter i TV mediet. TV, radio och webcasting nyhetstjänster all användning nyheter ankare att tillhandahålla nyheter och kommentarer. Detta anses vara mycket hög profil, eftersom ankaret är inför hans eller hennes station. Newscasters tävlar ofta för toppositionerna som ankare, och framstående nyheter ankare kan kommandot rejäl lön och övriga förmåner.

I den mycket grundläggande mening, en nyhetsuppläsare helt enkelt läser dagens nyheter. Många ankare kan också lägga till kommentarer till sina värden, och en del fungerar som reportrar och journalister som aktivt söker upp nyheter och skriva egna berättelser. I vissa fall, en nyhetsuppläsare får utföra intervjuer eller rapportera direkt från fältet för viktiga nyheter. Dessa sändningar kan vara inspelade eller, beroende på station, om levande, en nyhetsuppläsare måste vara mycket säker och själv försäkrade, eftersom det inte finns några re-dos i direktsändning.

Att arbeta som en nyhet ankare kan vara en utmaning. Nyheter ankare måste svara på nyheter snabbt och professionellt, erbjuder kommentar, tolkning och information för tittare eller lyssnare. Alla nyheter ankare genomgår röst utbildning, där de lära sig att anpassa sina röster och tala med minimala detaljer så att de kan förstås av de flesta. I tv-mediet, måste ett nytt ankare också mycket medveten om personlig inställelse, och vissa ankare tillbringa en hel del energi på skönhetssalonger att se till att de ser sitt bästa.

Det kan också bli mycket spännande att vara en nyhetsartikel ankare. Hög profil ankare får ofta att interagera med kända människor och de kan vara på plats för historiskt viktiga händelser. Om en nyhetsuppläsare bedöms som tillräckligt viktig, han eller hon kan få en separat nyhetsprogram, vilket gör att ankare mer rapportering handlingsutrymme så att ämnen av intresse kan eftersträvas. Medlemmar av allmänheten ofta ser upp till nyheter ankare, eftersom de anses värdefulla informationskällor.

Att arbeta som en nyhetsuppläsare, studera de flesta sändningar journalistik på universitetet, samtidigt som både ett brett spektrum av klasser så att de är välutbildade inom naturvetenskap, humaniora och historia. Om någon vet att han eller hon vill att specialisera sig på en nisch som vetenskap rapportering, ett större fokus på den nisch intresse kan komma att krävas. Även i college, en prospektiv nyheter ankare normalt söker sig arbete på medellång om valet, med målet att arbeta sin väg upp i näringskedjan till ankaret position.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.