Vad är en Cram School?

En klämma skola är en skola som lär en mycket snabbare läroplan, med målet att förbereda studenterna för att ta undersökningar. Normalt CRAM skolor utformade för att ge kompletterande utbildning, med elever i vanlig skola under dagen och går att klämma skolan efter skolan eller på helgerna. Du kan också höra en klämma skola kallad en mala skola, Provförberedelser centrum, lärcentrum, eller mentorskap centrum.

Cram skolor finns över hela världen, men de är särskilt vanliga i Asien, där klämma skolgång har blivit vardagsmat för studenter. Vanligtvis är målet för en klämma skola att förbereda människor för undersökningar med hjälp av en läroplan som främjar memorering och recitation av information. Test av gisslan färdigheter är också ofta erbjuds på en CRAM skola, tillsammans med många möjligheter till praktik tester.

En mängd studenter ta kurser CRAM skolan, allt från elementära och mellersta elever förbereder sig för mellersta och hög skolan antagningen tester för högskoleexamen som vill se till att de ta examen krävs för tillträde till yrkesskolor. Cram skolor är särskilt vanliga för gymnasieelever som vill förbereda sig för college, särskilt i länder där utmattande entré och tentamina kompetens är en viktig del av college antagning.

Gå till en klämma skola är ganska fysiskt och intellektuellt krävande. Studenter måste klara av den ordinarie undervisningen från deras dag i skolan ovanpå fram snabbare material genom att CRAM skolan och i vissa länder, finns det en stor press för mycket hög prestanda i CRAM skolan. Underlåtenhet att göra bra på undersökningar kan leda till misstroende från föräldrar och lärare samt ett avhjälpande kurs i en specialiserad CRAM skola som vänder sig till studenter som har tagit och inte prov.

Cram skolkultur har kritiserats av vissa lärare. Oron är att fokus på memorering inte främjar kritiskt tänkande och en fördjupad granskning av kunskap. Även CRAM skolor kan lära eleverna att prestera bra på proven kan eleverna kämpa med verkliga test av sin förmåga att bearbeta och analysera information. Lärare kvalitet på Cram skolor är också ganska varierande, som i allmänhet lokala lagar om utbildning för lärare är avslappnad för klämma skolor. Den tunga belastningen på klämma skola kan också bli problematisk, med några studenter som överdelar och andra droger för att driva sig till gränsen i en klämma läroplanen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.