Vad är Talent ombud?

bryter sig in i nöjesbranschen som bekant är svårt, särskilt för dem utan yrkesmässiga band och etablerat rykte för att ge kvalitet föreställningar. Det kan också vara svårt för kämpande aktörer att lära sig om auditions och träffa rätt personer i branschen, såsom gjutning agenter, producenter och regissörer. På grund av dessa utmaningar, många aktörer vänder sig till professionella förvaltare känner som begåvning agenter .

Talent agenter verkar främst som professionell mellanhand mellan sina kunder och potentiella arbetsgivare. De kan arbeta självständigt eller som del av en större talang agentur. En talang agent: s främsta strävan är att hitta lämpligt arbete för en förteckning över kunder som framgångsrikt har visat sina talanger och förmågor. Många vill bli underhållare kan söka representation av välrenommerade talang medel, men ett stort antal sökande är för låg för ett skäl, bland annat dålig arbetsmoral eller en märkbar brist på utbildning eller talang.

Många företag produktion tillvägagångssätt talang agenter först ta reda på vilka klienter finns för arbete och lämpad för roller. Om en Broadwaymusikalen produktion behöver en viss typ av artist för en roll, en talang-agent kanske kan föreslå ett par namn till auditions och sedan kontakta de kunder direkt för mer information. De flesta talang medel inte är en del av de direkta anställningsprocessen, men de har ett ekonomiskt intresse av att en klient få rollen, eftersom de agenter som kan köra ut en procentandel av talang resultat.

Livet utan en egenskap eller talang agent kan vara mycket svårt för oetablerade artister, så de avtalsenliga skyldigheter att talang agenter ofta vara skäligt i förhållande till arbetslösheten. Vissa skrupelfria talang medel kan samla mycket mer än sin beskärda del av klientens inkomster men med tuffare underhållning lagar har gjort denna metod mindre vanliga under senare år. Mest talang medel, särskilt de som arbetar för hög profil organ, arbeta för att bygga upp ett imponerande register över duktiga kunder, som i sin tur leder till högre inkomster och mer intresse från produktionsbolag.

En talang agent kan också fungera som en bokningsagent, utformningen av den finansiella, logistiska och andra uppgifter om en kunds planerade föreställningar. Om en nattklubb vill anställa en populär stand-up komiker, till exempel, kan ägaren behöva kontakta utövarens talang agent först. Resultatbaserade intäkter och andra krav i regel förhandlas fram med en agent innan den utövande kan gå med på en viss prestanda tid och plats.

Talent medel kan tycks göra sitt uppehälle utanför ansträngningar för sina klienter, men i verkligheten de arbetar ofta ännu hårdare för att boka sina kunder i lukrativa utför spelningar eller hjälpa dem att ansluta med hög profil producenter och regissörer som kan hjälpa dem att växa i karriären. En bra talang agent är en affärspartner, en cheerleader och en troende alla på samma gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.