Vad är Ivy League?

Ivy League är en grupp av åtta Högskolor och universitet på östra kusten av USA. Även om termen Ivy League officiellt hänvisar till en atletisk konferens har den vuxit att ha mycket större associationer, eftersom medlemmarna i Ivy League konkurrera akademiskt och atletiskt. Ivy League-skolor har av tradition mycket stora donationer och är mycket selektiva och med acceptans priser ofta under 10%. Namnet Ivy League härstammar sannolikt från den karakteristiska växt som täcker många campus byggnader, och första gången i tryck 1933.

De åtta skolor i Ivy League är: Harvard University (1636), Yale University (1701), University of Pennsylvania (1740), Princeton University (1746), Columbia University (1754), Brown University ( 1764), Dartmouth College (1769) och Cornell University (1865). Många av Ivy League skolorna chartras under olika namn, som Columbia, som ursprungligen hette King's College. Sju av de åtta Ivy League skolorna bildades på kolonialtiden i USA, och de utgör sju av de nio högskolor grundats före den amerikanska revolutionen. De andra två förrevolutionära högskolor är William och Mary och Rutgers.

Ivy League college regelbundet plats i topp 15 college ranking i USA och är stolta över att ha mycket stränga akademiker. Ett antal kända politiska och sociala siffror i USA har examen från Ivy League. Efter andra världskriget började Ivy League att expandera den typ av studerande som har antagits i en strävan att förbättra kaliber av deras idrottslag. Traditionellt hade Ivy League fokus legat på akademiker över allt annat.

Under 1954 kom Ivy League officiellt till stånd och med undertecknandet av ett avtal dikterar akademisk, finansiella och atletisk standarder för fotbollslagen i respektive Ivies. Detta avtal senare kom att omfatta andra Intercollegiate sporter också, med den första Ivy League spelas i 1956. The Ivy League sätter hög akademisk standard för idrottsstjärnor, att vägra offra pedagogisk kvalitet på excellens inom idrotten.

Ivy League skolor är kraftigt utrustade med Harvard är den rikaste universitetet i världen, Yale den näst rikaste, och Princeton den fjärde rikaste. Många kritiker säger att skolorna förkroppsligar traditionella konservativa East Coast värden med eleverna i första hand vita och rika. Ivy League hänvisar också till en viss klädsel, som omfattar kläder i syntetmaterial, knapp-down skjortor och loafers öre. För närvarande har ingen av de skolor som har officiella religiösa tillhörighet.

Konkurrensen mellan skolorna är hård, även om Ivy League i synnerhet samarbetar på ett av de största programmen fjärrlån i världen, med över 88 miljoner föremål tillgängliga för elever från sju skolor inom fyra dagar. Harvard är den enda Ivy League skolan som inte deltar i fjärrlån programmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.