Vad är Interior Design?

Inredning är en disciplin som sköter utformningen alla interiörer i ett utrymme. Det kan handla saker som golv, fönster, dörrar, väggar, belysning, möbler och diverse design bitar. Målet med inredning i allmänhet att göra en plats som är både bekvämt och estetiskt tilltalande, ofta tillgodoses specifikt till de behov och tycker om den person som hyr inredningsarkitekt. Inredning är faktiskt en relativt gammal disciplin, även om det historiskt sett var reserverad främst för kungamakten och aristokratin. I den moderna världen, många människor använder sig av inredning, antingen göra det själva med hjälp av klasser eller böcker, eller genom att anställa en inredningsarkitekt för att hjälpa dem att föra sin vision till liv.

Arbetet av en designer kan vara allt från att lägga ut små bostäder, att utforma massiva företagens byggnader, kommer med en sammanhållen estetik som kommer att användas i många företag under ett enda paraply, såsom projekteringen av en internationell hotellkedja. Det bästa utövarna av inredning använda ett brett spektrum av olika färdigheter i sitt arbete, sammanslagning bitar av arkitektur, psykologi, estetik, och produktdesign för att skapa en sammanhängande helhet. De måste också ha ett grepp om många områden som är viktiga för deras arbete, även saker som hur planlösningar arbete, och vad lokala byggnormer kan begränsa sin design beslut.

De flesta inredningsarkitekter välja en specialitet att fokusera på, eftersom detta tillåter dem att bli väl insatt i de olika färdigheter som behövs för att göra sitt jobb. Till exempel är en person som konstruerar flygplatser sannolikt att främst arbeta på flygplatser eller liknande strukturer, som en mycket tid måste investeras i att bekanta sig med kraven på flygplatser, och det mesta av denna kunskap skulle inte vara överförbara till exempelvis ett loft lägenhet. Mer allmänt kan en inredningsdesigner väljer att fokusera på kommersiell design, som skulle omfatta en rad olika byggnader, såsom skolor, sjukhus och statliga byggnader, eller kan välja att fokusera på bostäder utrymmen.

På senare år har viss inredning antog många av grunderna i hållbart byggande och försöker utforma utrymmen som är funktionella, estetiskt tilltalande och hållbar. Designers som väljer att driva detta speciella område inom inredning blir ofta ackrediterade genom att ta ledningen i Energi-och miljöteknik Design (LEED) undersökning. Det finns en stor marknad för LEED-certifierade designers för närvarande, eftersom fler och fler företag väljer att försöka bli LEED-certifierade inom sina utrymmen, eftersom detta betraktas som konsumenter som ett tecken på att företaget tar sin miljöpåverkan på allvar.

Även om många inredare arbete på ett kontrakt, ett antal som faktiskt hålls på som heltidsanställda. Oberoende designers tar i allmänhet på mindre kunder, och hjälpa dem med ett särskilt projekt eller uppsättning projekt, bygga ett citat, som arbetar med kunden för att avgöra vad som bäst skulle passa dem och sedan arbeta med byggare och leverantörer för att förverkliga den visionen. Större företag, däremot kan finna det kostnadseffektivt att helt enkelt hålla en inredningsarkitekt eller gruppen av formgivare på personal. Detta gäller särskilt för företag som behöver hålla ett starkt varumärke design i många byggnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.