Vad är ACT testet?

ACT-examen är ett standardiserat test som är utformat för att testa beredskapen för college i USA. Studenter tar ACT under gymnasiet, som en del av skolans ansökningsprocessen. Ett alternativ till ACT tentan är SAT-examen, ett test som är förmodligen mer känd. ACT test datum inträffar fyra och sex gånger om året, alltid på lördagar, även studenter som inte kan ta provet på en lördag av religiösa skäl kan ansöka om en söndag provtillfället.

Denna undersökning utvecklades 1959. Målet med lagen är att testa fallenhet för college prestanda, utöver kunskaper. De material på provet bestäms genom utvärdering av kursplaner över hela USA, förutom att väga standarder statliga utbildningen. Till skillnad från SAT, är den handling tentamen mycket ett kunskapstest. Medan vissa kritiskt tänkande krävs, studenter måste också vetenskapligt kompetenta, och testet kräver mer i termer av matematiska färdigheter än SAT.

Det finns fyra avsnitt på ACT-examen, innehåller 215 frågor som är svarade över en tre och en halv timmar, med två 15 minuters raster. Eleverna svarar på frågor om engelska, matematik, läsning och sektioner vetenskap, och kan fylla ett valfritt femte skriver avsnittet om ACT Plus Skriva. Studenter som tar skriftligen avsnitt anges en extra 30 minuter att genomföra testet.

Sektionerna brytskåra individuellt, med den studerande ges en sammansatt poäng som kan variera bilda ett till 36. Testet avgift på $ 32 amerikanska dollar (USD) ingår mätningar på egen hand, tillsammans med värdering rapporter för upp till fyra skolor. Studenter som vill skicka ytterligare betyg måste betala $ 9 USD för varje extra poäng, och studenter som tar ACT Plus Skriva betala en examen avgift på $ 47 USD. Det finns ytterligare avgifter för registrering sent, samma dag registrering och några andra särskilda omständigheter.

ACT-testet har ingen gissa straff, vilket innebär att eleverna uppmuntras att svara på så många frågor eftersom de kan utan att oroa dig ett felaktigt svar. Eleverna kan välja att göra testet igen om de känner att de inte har lika bra som de kan. Som med andra college förberedelse tester, kan eleverna presterar bättre på den ACT tentamen med att spendera lite tid på Provförberedelser. Test Beredningen kan omfatta med klasser, studera böcker test prep och med stickprov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.