Hur kan jag hitta och behålla mitt drömjobb?

Alla har ett drömjobb. Vissa människor vet exakt vad deras drömjobb är, medan andra fortfarande försöker lista ut vad de ska göra med sina liv. Låsa upp din passion, personlighet och lämplighet är den största hemligheten i att hjälpa dig hitta ditt drömjobb, samt att få den och hålla den.

Det första steget är att räkna ut "vad" i ditt drömjobb. Kasta praktisk ut genom fönstret på denna punkt, fundera på vad du vill göra, inte vad som skulle vara praktiskt för dig att göra. Till exempel gör tanken på bokföring bar eller uppväcka dig? Om att tjäna pengar var inget föremål, vilken typ av arbetsuppgifter skulle du göra gratis bara för att du älskar det arbete så mycket? Vad vill du dagdrömma om att göra eller gör som en hobby på din fritid?

Det andra steget till ditt drömjobb är att fokusera på vem du är och arbetsmiljön du föredrar. De flesta människor kan vara flexibel och klara ganska bra i miljöer och situationer som inte är idealiska för dem, men din verkliga dröm jobb är ett som passar med din personlighet. Till exempel, om din passion från steg ett är att skriva, kan ditt drömjobb vara en reporter eller en författare beroende på vilken miljö och hur mycket interaktion med andra du föredrar. En reporter skulle med största sannolikhet inte den bästa lämpade för en introvert som drömmer om att arbeta hemma, samtidigt som en romanförfattare skulle förmodligen inte bli den verkliga drömjobb i en extrovert som lever på att vara på språng och prata med folk.

Det tredje steget är att verkligen begränsa dina alternativ fastställs genom ärligt överväger dina kunskaper. Alla har ett geni för något oavsett om det är vetenskap, vilket gör kola, försäljning av produkter, bygga, designa, eller undervisning. Tänk tillbaka på vilka ämnen du gjorde bra på i skolan och vilka priser eller särskilt erkännande du någonsin fått något du gjorde. Vad gör du bättre än i princip alla du känner? Det är inte tid att vara måttlig eftersom alla har speciella färdigheter och talanger.

Slutligen ställde den information du har lärt dig om dig själv från de tre stegen tillsammans. Du bör åtminstone ha ett livskraftigt drömjobb alternativ att överväga. Kom ihåg att du kan, och ofta bör börja smått och drömma stort. En dröm jobb kan hållas deltid medan du tjänar nödvändiga betala från ett annat jobb. Att veta vilka aktiviteter du älskar, är den typ av miljö och mängd av social interaktion du trivs med, och dina egna färdigheter geni avgörande för din framtid. Denna självkännedom kan fungera som en plan för att hålla dig rör sig i samma riktning som din verkliga uppgift, oavsett vad ditt vanliga betalande jobb är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.