Hur hittar jag en praktikplats inom mitt område?

Huruvida en högskolestudent som vill skaffa några arbetsrelaterade erfarenhet, eller någon med erfarenhet som vill byta områden är praktik ett praktiskt sätt att gå vidare med karriärmål. Men att hitta rätt praktikplats kan ofta vara en förvirrande process. Här är några förslag på hur du hittar en praktikplats som kommer att vara användbar under kommande år.

Ett bra sätt att hitta en praktikplats som gäller för ditt område av expertis är att börja med det lokala universitetet. Tillgängliga fält praktikplatser läggs ofta ut på anslagstavlor runt om campus. Dessutom är det inte ovanligt att viktiga avdelningar instruktörer för att få tillgång till information om olika praktikplatser. Även om denna typ av information är ofta syftar till akademiker och studenter på institutionen, många av dessa typer av praktikplatser är öppna för alla med rätt kvalifikationer.

En annan metod som kan användas för att hitta en praktikplats är att dra nytta av din befintliga sociala och affärsmässiga nätverk. Kanske någon i den av dessa kretsar är medveten om en organisation som tillhandahåller ett område praktikplats som är idealisk för din utbildning eller expertområde. Chansen är väldigt bra att få uttrycka ute på vilken typ av praktik du söker kommer att ge några resultat på relativt kort tid.

Ett tredje sätt att hitta en praktikplats är att kontrollera med företag och professionella föreningar som ingår i ditt område av expertis. Kolla in webbplatser som drivs av dessa enheter, om det finns praktik-program, kommer de ofta att listas någonstans på bolagets hemsida. Bara se till, det gör ont att aldrig få kontakt per telefon. Även om företaget inte har en praktikplats att erbjuda, kan de känna av en och kunna ge dig kontaktuppgifter.

Även om det finns flera alternativ som kan användas för att hitta en praktikplats, de flesta av dem kommer att kräva vissa ansträngningar på den del av den enskilde. Det kan finnas en hel del besök, telefonsamtal och forskning krävs innan någon fast chanser för att säkra en praktikplats realiseras. Om möjligt, börja söka i god tid innan du kommer att kunna börja din tid som praktikant. Ju fler möjliga alternativ du har desto lättare blir det att hitta en praktikplats som kommer att ge erfarenhet som är rätt för din karriär mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.