Hur får jag en akupunktur utbildning?

Akupunktur är en form av medicinsk behandling där nålar förs in i huden noggrant utvalda punkter. Nålarna sägs hjälpa balansera kroppens QI , eller livsenergi. Denna praxis har sitt ursprung i Kina, och betraktas fortfarande av många i Fjärran Östern som en form av medicinsk vård som är i nivå med moderna västerländska behandlingar. Under hela andra hälften av 20. Talet började akupunktur för att bli mer populär iVästerländska länder, men för de flesta människor är det fortfarande bara användas som komplement till traditionell sjukvård.

I Kina kan en akupunktur utbildning finns vid sidan av andra medicinska utbildningsprogram vid någon högskola eller ett universitet. Akupunktörer i öst omfattas av samma utbildnings-och yrkesmässiga normer som alla andra typer av läkare. Under hela resten av världen, men kvaliteten och tillgången på akupunktur utbildning och certifiering varierar vilt. De flesta länder, inklusive Storbritannien, har inga licenskrav för akupunktörer, men vissa kan erbjuda frivillig certifiering program. I både Kanada och Australien, ett par provinser kräver formell akupunktur utbildning och licensiering, även om praxis är oreglerad i resten av landet.

USA har en av de strängaste formella kraven för akupunktur utbildning utanför Kina. Även om standarder fastställs av de enskilda staterna, har nästan alla stater infört krav som den nationella intyg kommissionen för akupunktur och orientalisk medicin (NCCAOM). Denna organisation kräver att de sökande fylla i en två eller fyra år grundexamen följt av en tre till fyra år avancerad nivå programmet i akupunktur. Studenter måste fylla i över 3. 500 timmars studier i akupunktur, orientalisk medicin, biomedicin, och kinesiska örter. Den studerande skall också fullgöra 660 kliniska timmar av träning under titta på en utbildad professionell.

Enligt NCCAOM normer måste alla akupunktur utbildning ske vid en skola godkänd av Ackreditering kommissionen för akupunktur och orientalisk medicin (ACAOM). När alla pedagogiska krav har uppfyllts, skall studenten sitta för NCCAOM tentor. Efter framgångsrikt slutförande av dessa tester, måste den studerande beviljas titeln Licensierade akupunktör, eller doktor orientalisk medicin. I Kalifornien måste eleverna sitta för ytterligare en stat testet före staten tillstånd beviljas, men i resten av USA: s delstater får sökanden fritt utöva akupunktur en gång licens.

Per 202c finns över 60 akupunktur skolor i USA som har ackrediterats av ACAOM. Den ACAOM har erkänts av det amerikanska Department of Education som den enda organisation som har tillstånd att ackreditera akupunktur skolor i USA. Studerande en akupunktur utbildning vid ett av dessa ackrediterade skolor är berättigade till samma federala ekonomiska stödprogram som studerande vid traditionella universitet och högskolor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.