Hur blir jag en upphandling Officer?

Människor som tycker om att arbeta självständigt, kan detalj-orienterad, och är bekväm med nummer vill ofta bli en upphandling officer. Även upphandling förväntas ha utmärkta presentation färdigheter för möten, den viktigaste färdighet i denna roll är god kommunikationsförmåga. Uppmärksamhet på detaljer, disciplin och fokusering är alla väsentliga för alla som vill bli en upphandling officer.

Eftergymnasial utbildning och därmed sammanhängande arbetslivserfarenhet krävs i detta läge. En upphandling är ansvarig för förvaltningen av inköpsprocessen för ett företag eller en organisation. Han eller hon tillbringar större delen av dagen arbetar med interna kunder och leverantörer. Interna kunder tillhandahålla köpa rekvisition med uppgifter om de varor eller tjänster de behöver. Upphandlingen officer kontakter och förhandlar med leverantörer för att få bästa möjliga kombinationen av pris, kvalitet och service.

Relaterade arbetslivserfarenhet inkluderar redovisning, bokföring, köpare, säljare eller köper kontorist. Alla dessa jobb som ger värdefull erfarenhet av att arbeta med datorer och människor. Den typiska karriär för att bli en upphandling officer är att få en ställning som köpare. Köparen fungerar i inköpsavdelning, hantering av order i enlighet med upphandlingen officer.

Många företag rekommenderas att alla som vill bli en upphandling officer få Certified upphandling Professional ® (CPP ®) användas. Tillgänglig via den nationella Inköp Institute ® (NPI ®), är denna beteckning tilldelas efter slutförandet av en kombination av utbildning, erfarenhet och skriftliga prov. Programmet finns för sökande med och utan eftergymnasial utbildning, även kandidater med en examen har färre kurser att slutföra.

När man ansöker om ett jobb som en upphandling officer, en av de viktigaste punkterna att tänka på är ditt område av expertis. Upphandling avdelningar är typiskt uppdelad på två sätt: genom att vara eller kundgrupp. För att berättiga till en position som en handelsvara upphandling officer måste du ha vissa förkunskaper eller utbildning på området. Om den enhet arrangeras av kundgrupp, en fast förståelse av trycket och ansvar av denna avdelning är avgörande för att säkra positionen.

Som en del av processen att bli en upphandling officer, är det en bra idé att bygga vidare på dina relationer och kommunikation. Vissa människor tar vanliga kurser i affärskommunikation, medan andra införliva dessa kompetenser i hobbyer, t. ex. deltagande i ett drama klubb eller tala inför publik grupp. Ett livslångt engagemang i lärandet är viktigt om du vill bli en upphandling officer, eftersom detta område är prognosen att uppleva en hel del teknikdrivna förändringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.