Hur blir jag en rörelse terapeut?

Movement terapi, även kallad kropp-själ-träning, är en typ av behandling med fysisk träning, kroppsmedvetenhet, djupandning och en form av meditation. Det är ofta användbart för människor som vill hantera sina egna välbefinnandet. För att bli en rörelse terapeut är förväg utbildning som krävs. Många människor är intresserade av rörlighet terapi har också ett intresse för alternativa behandlingar som yoga eller Quigong, en teknik som används för att balansera chi , eller livet kraft energi i kroppen.

För att bli en rörelse terapeut måste du ha en allmän bakgrund och kärlek till dansen. Dansutbildning bör omfatta allmän teknik, koreografi och allmänna undervisningserfarenhet. En allmän utbildning i bland annat anatomi och fysiologi, studier av kroppen och hur den fungerar, och kinesiologi, eller hur kroppen rör sig, krävs också. Volontärarbete på platser som sommarläger, vårdhem och skolor dans är utmärkta sätt att avgöra om en avancerad examen i rörelse terapi är rätt alternativ för dig.

Eftersom rörlighet terapeuter arbetar med personer med emotionella, sociala, tillsammans kognitiva eller beteendemässiga förhållanden med fysiska förhållanden, såsom smärta frågor, fysiska begränsningar eller allmänna de-conditioning, måste flyttning terapeuter få utbildning, och i de flesta fall särskilt långt. Det rekommenderas att rörelsen terapeut utbildning godkänns av ADTA, eller det amerikanska Dance Therapy Association.

Dans Terapeut kansli (DTR) eller Academy of Dance Terapeut kansli (ADTR) är en avancerad nivå register som garanterar att nivån på utbildning och erfarenhet av en rörelse terapeut. Det innebär en nivå av sakkunskap motsvarande att undervisa rörelse terapi i olika inställningar. Movement terapi kurser krävs att få undervisning av en ADTR instruktör, och efter genomförandet av din utbildning kommer du att ansöka om bidrag.

Men det finns alternativa metoder för att uppnå de kunskaper och kvalifikationer som krävs för att bli en rörelse terapeut. Vissa rörelser terapi yrkesutövare få en rörelse examen terapi examen. Andra få utbildning genom alternativa vägar för att komplettera en befintlig magisterexamen. Den alternativa rutten är för personer som studerar eller har avslutat studier i ett närliggande område, t. ex. psykologi eller särskild utbildning och har ett omfattande intresse och bakgrund i dans eller rörelse.

För att bli en rörelse terapeut måste du skaffa en examen från en godkänd examen i dans /rörelse terapi. Detta garanterar att du uppfyller alla professionella krav som är nödvändiga för kansli. För närvarande finns det sex examen som godkänns av ADTA. Mer information om det specifika innehållet i en rörelse terapeut karriär kan hittas vid American Dance Therapy Association.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.