Hur blir jag en part Event Planner?

bli en fest och evenemang planerare är ett yrkesval som har uppmärksammats av ett antal kreativa människor. Det breda utbud av evenemang och fester som äger rum i olika miljöer gör att alla som menar allvar med att försörja sig som ett evenemang planerare att hitta gott om arbete, förutsatt att planeraren är bra som vad han eller hon gör. När det gäller förfarandet i processen bli part händelse planerare följer en ganska enkel kurs: utveckla färdigheter, skaffa sig praktisk erfarenhet, och få den finansiering som krävs för att öppna ett företag.

Som en förutsättning för den pedagogiska processen är det ofta en god idé att tänka på vilka typer av evenemang och fester som du vill ta som projekt. Vissa typer av evenemang planering är mer lämpade att arbeta för ett företag, medan andra är bättre alternativ för människor som vill etablera en egen verksamhet. Företag händelse planerare ofta är förbundna med organisationer som hanterar information för att ordna konferenser och konventioner som innebär en nationell publik. Ett idrottsevenemang planeraren kan fokusera på lokala sportevenemang eller arbetar med en liga eller större idrottsförening. Att veta vilken typ av evenemang du föredrar att arbeta med kommer att ha en direkt inverkan på målet att bli en part händelse planerare, eftersom du kommer att vilja koncentrera din utbildning och kompetensutveckling inom områden som rustar dig för dessa händelser.

Efter att ha utvecklat en uppfattning om den riktning du vill ta med din karriär, kan du gå vidare till utbildningen. Vissa lärosäten erbjuder kurser i planeringen. Det är dock en mer gemensam syn på utbildningen att lära sig grunderna av verksamheten genom att arbeta med ett etablerat speciella evenemang planerare. Till en början kommer detta förmodligen arbete bakom kulisserna, t. ex. springa ärenden eller att leveranserna för planerare. Fördelen med detta tillvägagångssätt är att du lär dig alla de små saker som måste göras för att stödja den kreativa insats.

Att bli lärling hos en etablerad part planerare har också den fördelen att lära direkt på plats hur nätverk med leverantörer, hur de skall utveckla en marknadsförings-och reklamkampanj, och hur man hanterar redovisning aspekt av verksamheten. Som ni fullfölja din dröm att bli part i händelse planerare kan du utöka det du lär dig i arbetet genom att ta kurser i grundläggande bokföring, ekonomisk förvaltning och marknadsföring vid en lokal högskola eller yrkesskola. Detta kommer att utrusta dig att skapa en livskraftig struktur för ditt eget företag någon gång i framtiden.

Om du verkligen vill bli ett parti händelse planerare, att få praktisk erfarenhet är väsentlig. Efter att ha arbetat med en etablerad planerare under en tid, du kommer att ingå i flera av den kreativa processen i verksamheten. Till en början kommer detta att i mycket små vägar, som att hjälpa till arrangera dekorationer för händelsen eller planerar arrangemanget av professurer inom en matplats. Med tiden kommer din roll expandera antagligen, annars kommer du känna dig säker nog i din förmåga att ta det sista steget och etablera en egen verksamhet vid planering.

Din sista steg för att uppnå ditt mål att bli part i händelse planerare är att få den finansiering du behöver för att starta ditt företag. Mycket av det du sett under din utbildning kommer att hjälpa dig att avgöra vad du behöver i vägen för startkapital. Lyckligtvis inte starta ett företag vid planering inte kräver en hel del pengar, speciellt om du kan upprätta konton med lokala leverantörer som kommer att sträcka sig minst trettio dagar för betalning på inköpta varor. Ändå behöver du pengar till reklam, visitkort, och skapa en webbplats. Planera noga och du bör kunna landa tillräckligt med arbete för att ligga före dina utgifter och göra en vinst på samma gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.