Hur blir jag en kvantitativ analytiker?

Det finns fyra steg som krävs för att bli en kvantitativ analytiker: eftergymnasial utbildning, arbete i samband med erfarenhet, söka jobb, och avsluta processen anställningsintervju. En kvantitativ analytiker tillbringar merparten av sin tid arbetar med särskilt utformad programvara. Med hjälp av data från finansiella transaktioner tillämpar analytiker numeriska och kvantitativa statistiska metoder för att beräkna risk, priser och andra värden för företagsledningen. Denna roll är unik för finansiering och investeringar industrin.

Människor som har en analytisk tänkande, tycker om att arbeta självständigt och är bekväm att utforska flera scenarier med största tillfredsställelse i denna typ av arbete. Även om kvantitativa analytiker förväntas ha presentation färdigheter för möten, desto viktigare är skicklighet att ha är en affinitet för nummer. Uppmärksamhet på detaljer, disciplin och fokusering är alla väsentliga för alla som vill bli en kvantitativ analytiker.

Det första kravet för att bli en kvantitativ analytiker är att slutföra en eftergymnasial utbildning program. Universitetsexamen i matematik, statistik, datahantering, eller ett närliggande område är alla lämpliga för denna roll. College program vanligtvis inte tillhandahåller teoretiska kunskaper som krävs för att vara en effektiv analytiker. De allra flesta sökande har en magisterexamen i en kvantitativ område.

Relaterade yrkeserfarenhet är ofta erhålls genom en arbetsförmedling eller kooperativ utbildningsprogram. De forskningsprojekt som tilldelats studerande är ett utmärkt tillfälle att träna att använda begreppen på faktiska uppgifter och försöker ge ett svar till andra. Roller i finansbranschen som finansanalytiker eller företag som utför analysen kan ge hjälp sammanhang när man tittar på transaktionsdata.

När man ansöker om ett jobb för att bli en kvantitativ analytiker, se till att korrekturläsa ditt CV och personliga brev , dubbelkontroll för någon grammatik eller stavfel. Forskning företaget och avgöra om du är intresserad av att driva denna typ av analys. Det finns en mängd olika alternativ som finns inom detta område. Eftersom mängden och komplexiteten i investeringsinstrument öka, nya metoder krävs för att spåra aktivitet, minimera risker, och identifiera nya möjligheter.

Under anställningsintervju processen, de flesta banker har minst två omgångar av intervjuer. Den första omgången är med de mänskliga resurser som personal och är en inledande intervju. De har en standard lista med frågor och söker komplett, kortfattat svar.

Den andra omgången är med prefekten och direkt handledare. Tänk på att allt du säger kommer att skrivas ned och granskas. Tänk på era svar, håll dig lugn och fokusera på de kunskaper du tar med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.