Är jag i en återvändsgränd jobb?

Åsikterna varierar om vad som utgör en återvändsgränd jobb, men i huvudsak en återvändsgränd jobb definieras som en terminal ställning utan utsikter till befordran, löneförhöjning eller ökat ansvar. En anställd fastnat i en återvändsgränd jobb, till exempel en fil kontorist, anställd matservering eller i detalj, kontorist, är ofta utsatta för känslor av depression eller stress på arbetet som leder till utbrändhet. Få arbetsgivare skulle någonsin använda uttrycket döda som ett försäljningsargument, men många företag är medveten om att vissa positioner inte spåras för att en meningsfull avancemang.

Vissa sysselsättning experter tyder på att det inte finns något sådant som en återvändsgränd jobb, bara en återvändsgränd arbetstagare. Även de mest simpla eller mindnumbing arbete kan tjäna en viktig funktion i samhället, och dessa ödmjuka ståndpunkter bör ses som språngbräda till bättre arbetsmiljö, inte stötestenar. Många av världens ledare och företagare startade i traditionell återvändsgränd jobb och lyckades lyckas senare. Även idén om att se bortom din nuvarande situation är positivt, många tror fortfarande det finns något sådant som en återvändsgränd jobb.

När man försöker fastställa om din nuvarande position betraktas som en återvändsgränd jobb, måste du göra lite självrannsakan. Har du någonsin blivit erbjuden en möjlighet till en befordran eller en meningsfull överföring? Om inte, är detta en stark indikation på återvändsgränd ställningen. Det finns helt enkelt ingen avancerad position tillgänglig. Om du har erbjudits en befordran eller en möjlighet till gränsöverskridande tåg, kan ditt jobb verkar bara ha en återvändsgränd. Om du känner dig instängd i din position, bör du uttömma alla möjligheter till befordran eller förflyttning innan du skriver det hela som en återvändsgränd jobb.

Har du nått högsta lön grad möjligt för din position? Många företag placera ett lönetak på jobb med liten eller ingen chans att framsteg. Om din nuvarande lön är densamma som efter flera prestanda recensioner, eller om du har fått endast nominell höjer, du kanske har en återvändsgränd jobb. Din arbetsgivare kan vara mycket nöjd med ert arbete, men du är inte nödvändigtvis ett blip om främjande radarn. Om du fortfarande får positiva omdömen och regelbundna höjningar i lön, så finns det fortfarande en möjlighet att du kan främjas eller gränsöverskridande utbildning.

Ett annat tecken på en återvändsgränd jobb är bristen på ytterligare ansvar. Vissa positioner förändras aldrig från dag till dag, eller ens från år till år. En person anställdes för att laga hamburgare vid 16 års ålder fortfarande kan laga hamburgare vid 21 års ålder, till exempel.

Det är inget tvivel lika arbete måste utföras varje dag, men nästan alla arbetstagare inför möjligheten av jobb utbrändhet om han uppmanas att utföra repetitiva uppgifter för år. Många fabriksarbeten kräva att arbetstagare att bedriva samma maskiner eller hantera samma delar för åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan. Repetitiva, icke-givande arbete spelar en stor roll i en sann återvändsgränd jobb.

En del tycker att personlig tillfredsställelse vid arbete i en återvändsgränd jobb. Anställningstrygghet är en övertygande skäl för detta. Den rutinmässiga att arbeta en stadig, om icke-utmanande, ger jobb vissa arbetstagare med en känsla av struktur. Erbjudanden och betydande höjningar helt enkelt inte en prioriterad fråga för vissa arbetstagare. Även om deras arbete kan anses vara en återvändsgränd jobb av vissa standarder, det ger också vissa fördelar. Vid bedömningen av din egen karriär status, tänk på skillnaden mellan en sann återvändsgränd jobb och en tillfällig paus i klättringen mot framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.