Är Grad School värt det?

Graduate School, eller Grad skolan, hänvisar till alla högskoleexamen som går över en kandidatexamen. Detta inkluderar en magisterexamen, PhD, eller Masters of Business Administration (MBA). En examen kan vara ett utmärkt sätt att få till en konkurrenskraftig, högt betalda området. Men det finns många anledningar till grad skolan inte kan vara värt kostnaden.

Det första sättet att betrakta värde av grad skolan är att betrakta de faktiska kostnaderna för examen. Det kan variera från skola till skola. En statlig skola kan vara mycket billigare att delta än en Ivy League skola och utbildning kan vara ungefär den samma. Kan dock dyrare utbildning leder till en bättre position baserat på namn och prestige av kollegiet. I denna situation är studenter betalar för namnet och inte bättre utbildning.

Med beaktande av kostnaden för Grad skolan måste eleverna också överväga den tid de spenderar bort från arbetstagarna. På många områden, en student med en kandidatexamen kan tjäna $ 40. 000 amerikanska dollar (USD) av college. Den genomsnittliga magisterexamen programmet varar två år. Räkna $ 30,000 USD i college kostnader, plus $ 80,000 totala inkomstbortfall, en två år grad kan kosta $ 110,000 USD. Detta kan göras upp under loppet av en karriär, men är fortfarande en stor prislapp på en två-årig utbildning.

Det finns flera yrken som kan få en hel del av en examen. Läkare, advokater, och andra liknande yrkesutövare behöver högre grad att öva på sina områden. Vissa yrken, dock skall inte omfattas av den extra utbildning. Examina för social service karriärer eller de fria konsterna karriär kanske inte är fördelaktigt. Antalet positioner i dessa områden som kräver en examen är betydligt mindre än de nyutexaminerade söker arbete, så många slutar att ta jobb som de kunde ha fått efter sin examen med kandidatexamen. I själva verket kan många akademiker har det svårare att få en karriär på grund är överkvalificerade.

Deltagande grad skolan känns som ett bra sätt att garantera anställningstrygghet. Sanningen är att, särskilt i tider av ekonomisk nedgång, människor med Examina är lika sannolikt att sägas upp som andra anställda. De är också mer sannolikt att få sin lön minskas för att spara på utgifterna. Med en högre grad innebär inte att någon inte kommer att förlora sitt jobb. Dessutom är många högskolor med examen program har svårt att hitta lediga jobb för sina studenter, vilket gör det svårare att få till bättre betalda jobb till att börja med.

Efter alla dessa överväganden kan det tyckas Forskarskolan är ett slöseri med tid och pengar. Inte så, så länge du njuta av att få en utbildning och har en plan för återbetalning av studielån efter uppgraderingen. En examen kan öppna många dörrar. Grad school är värt det om din karriär kommer att gynnas, eller om du har åtagit sig att din utbildning och tycker om att lära.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.