Vilka är de olika typerna av rättsmedicin?

Kriminalteknik är avgörande när samla bevis om en misstänkt och att hjälpa brottsbekämpande myndigheter avgöra exakt vad som hände med ett offer. Forskarna arbetar inom detta område tillämpa vetenskapliga belägg med rättslig tolkning och kan fungera som konsulter för myndigheter inklusive advokatbyråer, brottsbekämpning och kriminologer. Det är en komplex och utmanande område som är uppdelat i många olika typer av forensics, eller specialiteter, inklusive datorrelaterade rättsliga aspekter, kriminaltekniska toxikologi och kriminalteknisk antropologi.

CSI är området kriminalteknik där tekniker samla in och analysera data från en dator eller annan form av digital media. När någon har anklagats för ett brott som innebär hämtning obscent material från Internet eller skicka illvillig och trakasserande mail, Federal Bureau of Investigations (FBI) kan kontrollera sin dator poster för e-post, nedladdning och Internet historia. Ibland är datorn konfiskeras och anges som bevis vid den domstol som prövar ärendet.

En annan typ av kriminalteknik är rättsmedicinsk toxikologi, som innebär studier av kemikalier såsom droger och alkohol för att avgöra om någon missbrukade droger eller om ett giftigt ämne spelat en roll i personens död. För att ta reda på om en person var förgiftad, kommer den person som utför obduktionen analysera offrets blod, hår eller organvävnad att kontrollera om giftiga kemikalier. Under toxikologi examen kommer medicinska granskaren också kontrollera maginnehållet för att se vad personen åt sist. Den maginnehållet för en person kan hjälpa utredarna få en tidslinje om händelserna som ledde fram till offrets död utifrån hur smält maten, samt ge en bild av offrets sista aktiviteter.

Ibland har kroppen bryts ned till den grad att bara skelettet kvar för myndigheterna att lista ut vem personen är och vad som hände. Denna typ av kriminalteknik kallas kriminalteknisk antropologi och involverar forskare undersöker benfragment efter ledtrådar till omständigheterna kring den individuella död. Om skelettet har några tänder, tekniker kommer att få röntgenbilder av tänder och försöka matcha dessa med tandvård register över saknade personer. Andra metoder som används vid kriminalteknisk antropologi är villkoret av kläder personen bär, bentätheten och antalet ben tillgängliga för granskning. Ju längre en kropp har varit på en viss plats, desto färre ben kvar att analysera på grund av djur-och miljöfaktorer som kan röra på benen.

kriminaltekniker måste uppfylla en särskild utbildning krav och har omfattande utbildning i sin specialitet. Det kan också finnas vissa statliga eller juridisk, licensiering eller undersökningar att den sakkunnige skulle behöva passera för att arbeta på myndigheten. Dessutom kan de kriminaltekniker som regelbundet hjälper jurister i montern i studier har ytterligare certifiering speciellt för detta ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.