Vilka är de olika onkologi Karriär?

onkologi hänvisar till studier och medicinsk behandling av cancer. Det finns många olika typer av onkologi karriär tillgängliga för kvalificerad, utbildad personal, såsom läkare, kirurger, sjuksköterskor, terapeuter strålning och kliniska forskare laboratoriet. De flesta onkologi karriär finns på sjukhus, även om vissa professionella arbete på institutioner cancerforskningen, universitet och privata metoder.

Många läkare, läkare och kirurger specialiserade på diagnos och behandling av cancer och relaterade sjukdomar. Licensierade onkologer har omfattande utbildnings-och klinisk erfarenhet inom området, och ofta specialiserade på en viss aspekt av direkt vård. Vissa läkare utvärdera och diagnostisera nya cancerpatienter, medan andra ger fortlöpande checkups och samråd för personer som lever med cancer. Strålterapeuter använda linjäracceleratorer att direkt behandla patienter och kirurger ta bort tumörer och misstänkta cystor från patienters kroppar.

onkologi sjuksköterskor specialiserade på att erbjuda direkt vård, rådgivning och fall förvaltningstjänster till cancerpatienter. En onkologi sjuksköterska kan avstå medicinering och vård för patienter på sjukhus, klinik eller i ett hemsjukvård inställning. Sjuksköterskor utbilda ofta patienter och deras familjer om deras specifika förutsättningar och diskutera olika behandlingsalternativ.

Specialister i centrum strålbehandling och medicinska laboratorier erbjuder många viktiga tjänster till cancerpatienter. Radioterapeuter inrätta utrustning, övervaka behandlingstillfällen och garantera säkerheten för patienterna. Medicinsk laboratorietekniker ta vävnadsprover från patienter för att identifiera cancerceller, analysera sammansättningen av dessa celler, och motsvarar med läkare för att fastställa den lämpligaste behandlingen planer.

Det finns flera typer av onkologi karriär tillgänglig utanför medicinska sjukhus. Vissa rådgivare och psykologer arbetar uteslutande med cancerpatienter och deras familjer, att hjälpa dem bearbeta svåra och stressiga tider. Fysisk och arbetsterapeuter kan hjälpa återhämtar personer återfå styrka efter behandling och upprätthåller en oberoende livsstil. Många veterinärer och veterinärmedicinska tekniker specialiserade på att erbjuda onkologi-relaterade tjänster för husdjur och husdjur. Andra onkologi karriär kan hittas med läkemedelsföretag och privata forskningsanläggningar.

onkologi experter med avancerade grader ofta ta professurer vid högskolor och universitet. Många professorer ge lektioner på en rad olika ämnen med anknytning till onkologi. Vissa college professorer övervaka eleverna i laboratorie-och kliniska, att undervisningen på olika forskning och praktiska metoder för att framtida onkologi läkare och sjuksköterskor.

Nya laboratorieresultat, teknisk utveckling inom medicinsk utrustning, och förekomsten av alternativa behandlingsmetoder som genomgående är att skapa nya arbetstillfällen för yrkesverksamma inom alla onkologi karriärer. Läkare och sjuksköterskor behövs för att hjälpa ett ökande antal nya cancerpatienter. Onkologi forskare är i särskilt hög efterfrågan, eftersom deras arbete för världen närmare en eventuell botemedel mot cancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.