Vilka är de olika mikrobiologi jobb?

mikrobiologi är en gren av biologi, studier av levande organismer. Mikrobiologi särskilt behandlas mikroorganismer-exempelvis alger, bakterier, svampar, protozoer och virus-och hur de interagerar med andra levande organismer. Personer som har utbildats i mikrobiologi kallas mikrobiologer och arbeta i en mängd olika mikrobiologi arbetstillfällen, av vilka några interagera med andra områden såsom jordbruk, miljöstudier, mat vetenskap eller medicin, där de, till exempel, kan vara inblandade i virologi, immunologi, eller bioinformatik.

Precis som alla andra forskare, kan vissa mikrobiologer bli lärare i universitet och högskolor. De kan också bli vetenskap författare, använder sin expertis att dela med utvecklingen inom sitt område med sina kamrater eller allmänheten. Alternativt kan de skriva läroböcker att utbilda framtida mikrobiologer.

Mikrobiologi arbetstillfällen i området livsmedelsvetenskap kan delas in i fyra huvudområden. När det gäller livsmedelssäkerhet, finns mikrobiologi jobb där fokus är att förebygga livsmedelsburna patogener, såsom enteriska virus, Listeria monocytogenes, Escerichia coli, Salmonella -spridning och hjälpa förebygga livsmedelsburna nedbrytning. De har också en hand att identifiera probiotiska bakterier, bacteriocins och bakteriofager som kan användas för att döda och hindra livsmedelsburna patogener.

På den positiva sidan finns mikrobiologi jobb arbetar med livsmedelstillsatser, som används inom livsmedelsindustrin som emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, viscosifers, till exempel. Jäsning av bakterier och jäst-används för att göra bröd, öl, ost, kefir, kimchi, pickles, surkål, vin, och yoghurt-är ett annat område i mikrobiologi livsmedelsindustrin jobb. Mikrobiologer arbetar också i livsmedel teknik, det område där nya livsmedel och livsmedelsrelaterade produkter utvecklas.

mikrobiologer arbetar som miljöforskare, studera effekterna av biologisk och kemisk aktivitet på miljön. Denna studie kan bidra människor se effekterna av sina val och även förebygga framtida problem genom att vara medveten om möjliga problem innan de faktiskt inträffar.

Det finns många mikrobiologi yrkeskategorier inom det medicinska området. Vissa av dessa kännetecknas av den typ av organismen under utredning. En bakteriolog, till exempel, har specialiserat sig på studier av bakterier, medan en mykolog specialiserat sig på svampar, specialiserat en protozoologist i alger och protozoer, och en virolog specialiserat på virus.

Mikrobiologi tjänster som har med medicin kan också präglas på andra sätt. Till exempel immunologer studera kroppens immunförsvar när den försöker att övervinna sjukdomen. Mikrobiell epidemiologer studera hur mikroorganismer spelar olika roller i både sjukdom och hälsa. Parasitologists fokus på parasiterande organismer, överlevnad är beroende av deras anknytning till andra organismer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.