Vilka är de olika hälso Karriär?

Ett besök på ett sjukhus eller en läkarmottagning bevis att det finns många vård karriärer som kan vara intressanta eller lönsamt att fortsätta. Folk naturligtvis först tänker på yrken som läkare och sjuksköterskor, men dessa är bara några av de yrken inom hälso-världen, och en bred bas av alternativen finns för dem som är intresserade av hälso-och sjukvård karriären.

Läkare är några av de viktigaste yrkesverksamma inom vården, och de har olika specialiteter de kan välja vilket kan öka intäkter och jobb intresse. Allmänläkare och husläkare kan arbetar oftast i kontor vårdar allmänna befolkningen patienter. Specialister kan arbeta på kontor eller på sjukhus beroende på specialitet. En narkosläkare, till exempel, sannolikt skulle hitta de mest arbete på sjukhus eller inom öppenvården kirurgiskt centrum.

Många är intresserade av att utöva verksamhet som läkare, men inte har tid eller resurser för att slutföra en medicinsk examen. Det finns två yrkesgrupper som kan anses som alternativa vård karriärer. Sjuksköterskor är sjuksköterskor med masterutbildningar som kan behandla de flesta patienter, förskriva läkemedel och göra diagnoser. Även om de får arbeta under överinseende av en läkare, erbjuder sina arbeten stor frihet, och det finns en växande efterfrågan på dessa specialister. Ett annat område som är intressant är att läkarens assistent, som också kan möjliggöra betydande medicinsk praxis, men oftast bara kräver en fyra år examen.

Alternativt, om frontlinjen i karriären hälso-och sjukvården är de som arbetar i akutmedicin som akut sjukvård Techs. Människor som personal ambulanser eller helikopter och anländer till platsen för att hjälpa allvarligt sjuka eller skadade att ta sig till sjukhus är en viktig del av hälso-och sjukvården. De är ofta inblandade i direkt vård, och beroende på utbildning kan de utföra livräddande åtgärder, ge mediciner, och försöka rädda och stabilisera patienterna medan transporterar dem till närliggande sjukhus.

Sjuksköterskor är onekligen värdefulla medlemmar i sjukvårdsteamet, och det fortsätter att vara ett växande behov av dessa arbetstagare. Sjuksköterskor kan ha antingen en två år licensierad praktiska eller licensierade yrkesinriktad sjuksköterska examen eller kan träna för de tre till fyra år legitimerad sjuksköterska certifiering. Många tycker omvårdnad en av de mest attraktiva hälso-och sjukvård karriär eftersom utbildningen är relativt kort, men hamnar i vårdutbildningar som kan vara konkurrenskraftig, och ersättning är ganska hög. Människor kan också ta kortare utbildning för att bli vårdbiträden eller medicinska assistenter.

Sjukhus och öppenvården en rad olika tekniker och teknologer, och specialiteter här är nästan för omfattande för att lista. Några tekniker jobb omfatta arbete som verkar x-ray eller sonography utrustning. Andra tekniker, såsom phlebotomists, rita blod och arbeta på sjukhus eller laboratorier inom öppenvården. Apotekare tekniker kan arbeta drog butiker eller apotek sjukhus under överinseende av farmaceuter, för att fylla recept per beställning. Utbildning för vart och ett av dessa specialiteter kan variera beroende på stat eller krav land och eventuella behov av licensiering eller examen.

Andra områden av medicin som kan ge människor mycket arbete med patienter omfatta de vård yrken som anses vara besläktade former av medicin. Sjukgymnaster, psykologer, licensierad kliniska socialarbetare och andra som kan ingå i denna gruppering. Likaså alternativ medicin praktiker kan ses som en del av en hälso-och sjukvården team också.

vårdinrättningar, stora som små, är också företagen, och de kommer att kräva ett antal anställda för att driva verksamheten aspekter av deras anläggningar. Speciellt på sjukhus kan det finnas pengar, och personalavdelningar, och även de uteslutande av det gäller fakturering och insamling av försäkringsersättningar. Dessa hälso-och sjukvård karriär får inte nödvändigtvis grader i någon form av medicin och kan i stället kräva att folk håller examen i företagsekonomi, redovisning och förvaltning.

Ett antal andra yrken hälso-och sjukvård finns, och dessa kan vara mer flexibla. Folk kan arbeta hemifrån eller kontor som medicinska transcriptionists. Som ny registrering tekniken tillämpas, får tekniska specialister arbetar antingen för att hjälpa till att genomföra den teknik som frilansare eller att stanna kvar på heltid vid sjukvårdsinrättningar att hålla ny teknik igång. Antalet maskiner som används i sjukhus, kliniker och läkare: s kontor måste också täta kontroller och reparation vid behov. Varje sjukhus måste strikt följa renlighet för att garantera säkerheten för sina patienter, vilket kräver betydande vaktmästeri personal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.