Vilka är de olika geotekniska jobb?

Geoteknik är brukligt att utforma och bygga grunden för underjordisk strukturer, inklusive dammar, tunnlar, tunnelbanor och avloppssystem. Proffs undersöka markförhållanden, avgör de bästa strategierna för schaktning och övervaka byggandet. Ett lyckat byggprojekt kräver samarbete för kvalificerade arbetare inom många olika specialitet geotekniska arbeten, däribland geologer, ingenjörer, platschefer och byggnadsarbetare. De flesta geotekniska arbeten finns med kommunal statliga organisationer, privata konsult-och ingenjörsföretag, och specialiserade företag utgrävning.

Geologer spelar en viktig roll i planeringsskedet för geoteknik projekt. En forskare kommer att besöka den planerade byggplatsen att kartlägga marken, bestämma dess innehåll och stabilitet. Han eller hon kommer att ta mark och prover berg för att se om det blir säkert att bygga på ett visst område. Den geolog anser ett antal riskfaktorer, såsom risken för jordbävningar, jordskred och översvämningar. Efter att ha bekräftat en plats säkert för konstruktion, han eller hon vanligtvis skriver en formell rapport att förelägga markägare och ingenjörer.

Ingenjörer som innehar geotekniska jobb ansvar för att utforma nya strukturer och system med de rekommendationer som lades fram av geologer. De flesta ingenjörer har kunskaper om både väg-och vattenbyggnad och geovetenskap. Många projekt kräver ett team av ingenjörer för att utforma vissa delar och faser. Under överinseende av en ledande geotekniska ingenjör, bestämmer laget den bästa typer av material att använda och de potentiella kostnaderna för ett projekt. Experterna utgår också detaljerade ritningar och skapa datorsimuleringar för att testa sundheten i en struktur i hypotetiska situationer.

När alla design planer stelnat, lämna ingenjörer finansiering förslag till lämpliga statliga kommittéer eller markägare. När ett förslag godkänns, kan projektledare börja köpa material och utrustning som krävs för att bygga. Geotekniska jobb inom projekt-och områdesförvaltning innehas av bygg-experter som tidsgränserna samt direkt arbetstagare. De övervaka vilka övergripande framsteg under byggandet och arbeta för att lösa alla problem som kan uppstå.

Många viktiga geotekniska arbeten innehas av grävmaskiner och byggnadsarbetare. Grävmaskiner är ofta mycket skickliga yrkesmän som driver tung utrustning och fordon som används för att gräva. De tar bort och drag bort smuts och stenar, och nivå marken enligt platschefen instruktioner. Cement murare, ironworkers, och andra experter konstruktion lägger sedan grunden och börja bygga upp metoden. Beroende på vilken typ av byggprojektet, elektriker, rörmokare och andra tekniska specialister kan också vara inblandade i att slutföra ett jobb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.