Vilka är de olika folkhälsa jobb?

Folkhälsa jobb är varierande och kan innehålla bara ett lokalt område, eller ansvar för en hel stat eller nation. De omfattar arbeten som är mycket teknisk och medicinsk karaktär, samt arbeten som inte inbegriper läkemedel alls. Dessa divisioner inom det spektrum av folkhälsan karriär betyder det ofta finns något för nästan alla. Vara inblandade i folkhälsa jobb innebär per definition, som arbetar för regeringen vid en viss nivå.

Den vanligaste folkhälsan jobb är sannolikt den lokala hälso-officer, som även kan kallas för folkhälsan sjuksköterska i vissa fall. Denna individ är ansvarig för att sprida ordet om smittsamma sjukdomar som ses i området och även fungera som en talesman och ambassadör för en lokal hälso-avdelning. En hälsovårdare kan även samordna arbetet med de lokala medierna för att få uttrycka ute på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt.

Det finns också folkhälsan jobb för epidemiologer. Dessa personer är ansvariga för att studera spridningen av en sjukdom och att rekommendera åtgärder för kontroll. Detta kan innebära att bara få uttrycka ute om god hygien och metoder matlagning, eller den kan ge mycket mer drastiska åtgärder. De kan föreslå karantän för vissa sjukdomar, eller stänga skolor och daghem i händelse av omfattande utbrott.

Beroende på omfattningen av de myndigheter, offentliga arbeten hälsa kan också handla om många andra yrken också. Till exempel några folkhälsan byråer erbjuda hiv-behandling, psykologiskt stöd, eller missbruksproblem behandling, liksom om reproduktiv hälsa. De som inte har råd att gå till privata praxis för dessa frågor kan söka behandling eller råd från en folkhälsan byrå.

Som med alla stora myndigheter, offentliga arbeten hälsa kommer också att innebära administratörer, supportpersonal, IT-experter och till och med medierelationer proffs. Dessa offentliga hälso-och sjukvårdspersonal, men inte på den fronten kämpar sjukdom, var tillägga något till systemet. Företräde för dessa folkhälsan arbetstillfällen kan ges till dem med bakgrund inom medicin, men är inte begränsade till endast sådana personer.

De som är intresserade av folkhälsa jobb bör göra forskning på området de är mest intresseradMånga av de jobb som finns kräver inget mindre än en examen i medicin eller vård, liknande vad en privat jobb kan kräva. Fördelarna är att arbeta inom den offentliga sektorn kan omfatta mer stabila timmar, eller kanske en bättre förmåner och pension paket, även om detta kommer naturligtvis att bero på arbetsgivaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.