Vilka är de olika Verkstadsmekaniker Karriär?

En maskinist använder specialutrustning för att klippa och forma metalldelar i en fabrik. Han eller hon kan specialisera sig på ett antal olika områden som till exempel om en viss del av tillverkningsutrustning utför allmänt underhåll på maskiner, eller genomföra nya dator numeriskt styrda (CNC) teknik. Eftersom det finns så många inriktningar inom området finns det flera olika typer av maskinisten karriär tillgänglig.

De flesta av maskinisten karriär finns i fabriker som massproducera metalldelar eller verktyg. Machinists arbetar ofta med en montering, utför repetitiva skärning eller gjutning jobb på vissa delar. Förutom att faktiskt utgör en del, produktion maskinarbetare i allmänhet ansvarar för kontroll av material och maskiner, läsa ritningar och manualer specifikationen och göra justeringar och korrigeringar vid behov. Ofta måste maskinbearbetade delar uppfylla exakta specifikationer innan de kan frigöras från en fabrik. Därför måste machinists mycket uppmärksamma på detaljer och utvärdera deras arbete ofta.

Vissa machinists främst arbeta med handverktyg och instrument precision, men de flesta proffsen använder CNC-maskiner för att göra och ändra delar. CNC-maskiner är semi-eller helautomatisk delar av utrustning som en maskinist program för att utföra vissa uppgifter, t. ex. att skära metall till specificerade mått. CNC maskinarbetare måste vara väl förtrogen med datorer och kan manipulera komplicerade robotic utrustning.

Underhåll maskinisten karriärer medföra utför reparationer på fabriks-maskiner och ersätta metalldelar. De flesta av arbetsuppgifterna för underhåll machinists omfattar reparation och förebyggande underhåll på befintlig utrustning, även maskinister tillfälligtvis utför service också. När en kund behöver en reservdel, kan till exempel ett underhåll maskinist vara skyldig att leta upp de ursprungliga ritningarna för den del och bygga ett nytt till samma specifikationer.

För att få maskinisten karriärer i varje specialitet måste de sökande inneha typiskt high school diplom och ha erfarenhet av metallarbete. Vissa arbetsgivare erbjuder formella lärlingsplatser till nya maskinister, som kan ta upp till fyra år. Lärlingar får oftast klassrummet och praktisk utbildning för att lära sig om säkerhet, verktyg och tekniker väsentliga för handeln. Många lärlingar som medarbetare till erfarna maskinister, observera deras arbete och få värdefull praktisk utbildning. Efter avslutad en lärlingsutbildning, en ny maskinist kan bli en certifierad resa arbetstagare och föra en självständig maskinist karriär.

Machinists med omfattande utbildning och erfarenhet kan bli CNC programmerare eller arbetsledare fabriken. CNC programmerare arbetar vanligtvis i forskning och utveckling, skapa nya maskiner och förbättra befintliga. Vissa machinists väljer att öppna sin egen bearbetning butiker, där de även ta på sig administrativa uppgifter för att hyra personal, installera utrustning, och hitta kunder i behov av maskinisten tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.