Vilka är de olika Photo Stylist Jobb?

Foto styling är ett yrke som ofta inte är särskilt välkända eller förstås av allmänheten. Detta kan delvis eftersom ett foto stylist jobb är tänkt att sömlöst integreras med fotografens. Foto stylister naturligtvis visa upp alla tillgångar och attribut av en produkt.

Så konstigt det än kan tyckas, människor som är begåvade på foton stylist jobb har möjlighet att göra bilderna visas som om de hade någon styling gjort med dem överhuvudtaget. Det är en talang för att göra en bild visas så naturliga som möjligt som skiljer en amatör foton stylist från en professionell en. Denna talang hjälper också fotografer hjälp koncentrera sig på sitt ämne och hjälper tittaren att förstå det budskap som förmedlas av fotografiet.

Foto stylist jobb kan innebära mer än en plikt. Till exempel är det inte ovanligt att foto stylister aktivt söka efter platser, hitta modeller och besluta om vilka rekvisita som ska användas för en fotosession. Av denna anledning, en förståelse av den konstnärliga begrepp som komposition, färg, design och stil är avgörande för att slutföra ett jobb. Foto stylister kan också behöva ta hänsyn till ingången av dem i samband med projektet såsom klienter, fotografer, konst redaktörer och projektledare när de förbereder och verkställer en fotosession.

Medan grader i foto styling existerar, inte alla foton stylister krävs formaliserade utbildning för att bli framgångsrik inom området. Foto stylister kan få sin början genom att studera och arbeta i teater, grafisk design eller mode merchandising. Dessutom kan praktikplatser tas med förläggare, fotografer och reklambyråer.

Att bygga en portfölj är viktigt att locka till sig jobb. Av PAD en portfölj, en potentiell foto stylist kan använda det arbete som utförts medan praktikant eller volontär med olika företag eller organisationer för att bygga det. Praktik och volontärarbete bör väljas beroende på vilken typ av jobb foto stylist som att en person som hoppas att på sikt få.

Mode, garderob, produkt, rum och mat styling är några olika typer av foto stylist jobb som finns tillgängliga. mode design kan kräva att ett foto stylist klänning en modell, som för katalog arbete. Nattduksbord styling skiljer sig från mode styling i att fotot stylist förväntas välja kläder för modeller som bäst kompletterar produkten och behöver inte dra uppmärksamheten bort från det. Produkt design betonar styling en produkt genom att själv eller tillsammans med andra produkter och rum styling innebär att man tar hand om andra delar i rummet tänkt att fungera som en bakgrund för produkten. Mat styling kan medföra hantering av livsmedel och kan även kräva en kulinarisk examen.

De som är intresserade av foto stylist jobb ska känna sig bekväma med att jobba bakom kulisserna. De bör också vara bekväm att arbeta som frilans eller på kontrakt, eftersom de flesta foton stylister är anställda på detta sätt. Men att hitta en heltid med etablerade kunder, som de som sysslar med tidningar, finns alltid en möjlighet för dem som söker mer stabilt arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.