Vilka är de olika Apotek Karriär?

Det finns många olika apotek karriär finns i olika inställningar och kräver olika nivåer av utbildning och erfarenhet. I vissa fall kan val har att göra med mycket utbildning en studerande vill få i farmaci. I andra fall, förmåner och inställningen kommer att välja när man överväger olika apotek karriärer.

Även om de flesta människor tänker på apotek arbetstillfällen bedöms vara i en lokal drog eller affär, farmaceuter efterfrågas i många olika typer av inställningar och utföra olika skyldigheter. En sjukhusfarmaceuten kommer ut läkemedlen för enskilda patienter, oftast göra dem tillgängliga för sjuksköterskor och sannolikt aldrig ens sett patienten direkt. Ändå är farmaceut ansvarar för att se några mediciner tas är acceptabla i kombination med varandra och att de föreskrivna doser är lämpliga.

detaljhandeln apoteket är ett av de apotek yrken som direkt berör allmänheten dagligen. Kunderna kommer att antingen ta in recept, eller kommer de att begäras in från en läkare. Farmaceut eller tekniker arbetar under ledning av apotekare, kommer sedan att fylla ordning. En farmaceut tar ordern till kunden och därefter lämna de samråd som kan bli nödvändiga. Vanligtvis kommer den apotekare förklara den tid och under vilka omständigheter det är lämpligt att ta medicinen tillsammans med några biverkningar.

Förutom att stryka droger, vissa apotek karriären ta på sig mer av en rådgivande roll. Detta är fallet med en klinisk farmaceut. Denna person kan vara ansvarig för att fylla recept och ge råd till patienter, men det finns mer till det. Farmaceuten kommer också att samarbeta med läkare, gav dem råd om olika läkemedel, bland annat olika läkemedelsinteraktioner och biverkningar. Detta kan ske i ett allmänt klassrummet eller ett möte, eller kan göras en på en.

En annan typ av apotek karriär är att forskningen apoteket. I allmänhet är detta farmaceut ansvarar för att utveckla nya läkemedel, förbättra äldre, eller utreda problem med droger. En sådan farmaceut kan vara anställd av ett läkemedelsbolag, regeringen, eller finansieras genom bidrag till självstyrd forskning. Denna typ av apotek kommer att behöva en tyngre bakgrund inom vetenskapen än vad som behövs på andra farmaceutiska yrken.

Var och en av dessa apotek yrken kräver en PharmD grad, som också kallas en doktor apotek. Detta ger behörighet en person att arbeta i någon av dessa jobb, även om vissa kan vara mycket konkurrenskraftig, med betoning på de som också har erfarenhet. Oavsett vad gäller specialisering är det vanligt att alla dessa apotek karriärer för att erbjuda ovanligt hög start löner. Retail farmaceut positioner tenderar att betala lite mer än sjukhus positioner, på grund av den långa timmar, och intensiteten i arbetet.

Den andra typen av apotek karriär som skulle väljas är ett apotek tech. Denna person är ofta den som faktiskt är ansvarig för att fylla recept. En farmaceut kommer att övervaka arbetet och ge samråd med patienten, att se alla krav är uppfyllda och kanske se receptet är giltigt. Även om ingen formell utbildning krävs i många stater, ett apotek tech program kan vanligtvis fyllas i sex månader eller mindre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.