Vilka är de olika 911 Operator jobb?

911 operatören kan känna av flera olika titlar, inklusive public service avsändare, 911 samtal tagaren, eller polis, brandkår och akut avsändare. Den primära uppgiften utförts på 911 operatör jobb är att ta nödsamtal och rutt närmaste lämpliga räddningstjänstens personal till platsen. Inom en dags arbete, en 911 operatör, eller avsändare, kan fältet samtal från allmänheten och ange information om undantagstillståndet i ett datorsystem eller för hand. De 911 Operatören kan sedan avgöra hur allvarligt samtalet och vem som bäst hanterar nödsituationer.

911 operatör jobb kan variera från att komma in fullständiga uppgifter från samtliga av dagen eller natten samtal till en dator eller radiokommunikation avsändande system för hantering och lugnande stressituationer i telefon med människor som ofta är i en panik sinnesstämning. En avsändare kan också ge viss akut medicinsk hjälp om han eller hon är certifierad i akut medicinsk utbildning. Bra kundservice och kommunikationsförmågan är nödvändiga för att på bästa sätt bedöma karaktär och prioritet olyckshändelser och kommunicera tydligt med både den person i änden av telefonlinjen och närmaste personal nödsituation. En stor skicklighet för att få alla 911 operatör sysselsättning är att vara lugn under press.

Vanligtvis en high school eller likvärdighet grad behövs för att bli en 911 operatör. I vissa områden, ytterligare certifiering i nödsituationer avsändare utbildning eller andra liknande datorstödd expedierar certifieringar behövs. Många regioner och orter som anställer 911 aktörer kan också ansöka en potentiell dispatcher pass före anställning undersökningar eller komplettera krishantering utbildning. Arbetsgivare kan också föreskriva utbildning efter en anställd blir anställd.

Den vanligaste metoden för utbildning av anställda för 911 operatör sysselsättning är faktiskt på jobbet. En tränare kommer att få en ny 911 operatör arbeta med honom eller henne om inkommande samtal så den nyanställde kan lära sig linor för kommunikation och datorsystem, samt hur man bäst hanterar nödsamtal när de sker. Efter en period av träning som kan vara så lång som ett par månader, bör den 911 verksamhetsutövaren vara redo att hantera samtal på sin egen och utvärdera och dra nödsituationer till närmaste polis, brandkår eller tekniker nödsituation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.