Vad gör en klinisk prövning prövare göra?

Kliniska prövningar är en undersökning med människor i syfte att upptäcka eller se till de kliniska och farmakologiska effekter av en produkt för att fastställa säkerhet och effekt. En klinisk prövning utredare är vanligtvis en läkare i privat praktik som deltar i dessa studier. Detta arbete kan bidra till att utveckla läkemedel och medicintekniska produkter, fastställa effektiva behandlingar för olika sjukdomar, och ge patienter alternativa behandlingsmetoder.

En läkare behöver inte ha anknytning till ett universitetssjukhus eller medicinska skolan ska vara en utredare. Han behöver inte ha tidigare erfarenhet som en klinisk prövning utredare att kvalificera sig. Den viktigaste faktorn läkaren måste avgöra när man överväger om han är en bra passform för rollen är en grundlig förståelse av det åtagande som behövs för att genomföra en klinisk prövning.

När en läkare anser att möjligheten att delta i en klinisk prövning, skulle han vilja att överväga om prövningen kommer att passa in i hans patientgrupp. Han bör också överväga om han eller hon har den utrustning som krävs för att genomföra prövningen. Tillräckligt med personal för att utföra alla de kliniska uppgifter prövning utredare är ett annat krav.

Det finns fyra huvudsakliga komponenter i den kliniska prövningen utredaren team: den som undersöks, den ansvarige prövaren, den sub-utredare och den kliniska forskningen samordnare. Den som undersöks är den person som deltar i den kliniska prövningen. Han eller hon kan vara friska eller smittade med en sjukdom eller drabbas av ett särskilt villkor för att rättegången.

För att fungera som de viktigaste kliniska prövningen utredaren, är en läkare bör ha utbildning och erfarenhet inom det område där försöket utförs. Den ansvarige prövaren övervakar alla aspekter av den kliniska prövningen. Detta inkluderar, men begränsas inte till, utvärdering och behandling av forskningsområden, säkerställa rätt negativ händelse rapportering och utforma ett förfarande för korrekt sparande av dokument.

Sub-utredare bistå den primära kliniska prövningen utredare. Dessa roller är vanligtvis fylld av antingen sjuksköterskor eller läkare assistenter. Den kliniska forskningen samordnaren går alla aspekter av dag för dag resväg rättegången. Bland de otaliga uppdrag som utförs av denna centrala roll är att bestämma studiens protokoll bedömning och genomförbarhet.

beslut att bli en klinisk prövning prövare kan ge en läkare med en möjlighet att spela en väsentlig roll för utveckling av läkemedel. Detta kan ge stor yrkesmässig tillfredsställelse. Många utredare uppleva andra karriär förmåner, som erkännande och yrkesmässig utveckling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.