Vad gör en arbetsterapeut göra?

arbetsterapeut handlar om att hjälpa kunder att upptäcka och uppnå en balans mellan arbete, fritid och egenvård som resulterar i en tillfredsställande nivå av oberoende och kompetens inom alla tre områden i livet. När man granskar de olika delarna i en klients livsstil, samtliga komponenter om brukar kallas ett yrke. Arbetsterapeuten kommer att genomföra det som brukar kallas en intervention i ett försök att hjälpa kunden att göra förändringar och utveckla egenskaper som kommer att förbättra villkoren för varje yrke.

Arbetsterapeuter syftar också till att identifiera potentiella vanor inom varje yrke som kan resultera i att äventyra hälsan hos individen, eller har en verklig potential att leda till skada eller eventuellt en bestående invaliditet. Även om alla livets områden inkluderar en viss grad av risk är den roll som OT att hjälpa kunden att se dessa risker klart, och gå mot beteendemönster som bidrar till att minimera risken.

Individer med olika frågor kan få hjälp med arbetsterapi. En kompetent terapeut kan hjälpa en kund genom att rekommendera övningar som är avsedda att öka motorik, lösa frågor som bristande uppmärksamhet, och utveckla en ökad kapacitet för tillägna sig och behålla information. Terapin är också ofta används för att hjälpa personer att utveckla sociala färdigheter som kraftigt kan förbättra möjligheten för klienten att fungera i sociala situationer, samt fungera i harmoni med medarbetare.

Arbetsterapeuten kan arbeta i ett antal inställningar. Sjukhus använder ofta en arbetsterapeut för att hjälpa personer som måste lära sig att hantera en förändring i hälsa eller en förlust av en förmåga, som till exempel syn eller hörsel. Sjukhem och hemsjukvård även använda sig av detta yrke, ofta som ett sätt att hjälpa människor att anpassa sig till förändringar i ett yrke inom komfort i kundens vardagsrum. Vissa skolor och företag sysselsätter arbetsterapeuter, ge stöd och tillgång till grundläggande livskunskap för studenter och anställda. I alla fall är målet med arbetsterapeut för att hjälpa personer att få ut mesta möjliga av livet, förse människor med viktiga kunskaper och tankesätt som gör det möjligt att förbättra erfarenhet av att bo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.