Vad betyder ett kriminaltekniskt Antropologen göra?

en rättsmedicinsk antropolog använder sin kunskap om fysiska antropologi i en rättslig miljö. Forensic antropologi används vanligtvis i lag för att identifiera avlidna personer från kvarstår att starkt är skadade eller skämda. En rättsmedicinsk antropolog kan använda sin expertis för att fastställa, till exempel kön, ålder, höjd och anor till den avlidne. Han eller hon kan också erbjuda insikter om trauma eller sjukdom som påverkar fortfarande.

I de flesta fall gör en rättsmedicinsk antropolog inte tillbringar all sin tid åt att arbeta med brottsbekämpning, men kallas i att bistå med fall när det behövs. De flesta kriminaltekniska antropologer tillbringar största delen av sitt yrkesliv i en akademisk miljö. För att kunna arbeta inom området för lag skall en antropolog ha en doktorsexamen minst, som kräver minst fem års forskarutbildning. Dessutom måste en fysisk antropolog utveckla sakkunskap i subfield av osteologi, eller studiet av mänskliga skelettdelar. Andra grenar av fysisk antropologi är bättre lämpade för områden inbegripet studier av sjukdomen hos levande patienter, mänsklig evolution, eller studiet av hjärnan.

Förutom hjälp av samtida fysiska antropologer, brottsbekämpande teknik dra nytta av det arbete som utförs av fysiska antropologer i tidigare, och deras samlingar forskning av mänskliga skelettdelar. Några av de viktigaste av dessa i USA är Hamann-Todd Collection, Terry Collection, och William M. Bass donerades skelettet Collection. Den statistiska analysen av ett sådant samlingsverk stöd i analysen av avlidna i en rättslig miljö. Kriminaltekniska antropologer arbetar vanligtvis som en del av ett team tillsammans med mord utredare, kriminaltekniker tandläkare och kriminalteknisk patologer.

expertis en rättsmedicinsk antropolog är juridiskt tillräckligt för att avgöra ålder, kön, höjd och härkomst som grundar sig på mänskliga kvarlevor. Den rättsliga myndigheten i den rättsmedicinska antropologen inte sträcker sig utöver denna punkt i Förenta staterna. En rättsmedicinsk antropolog kan bidra till att fastställa dödsorsaken, men endast de obducenten eller medicinsk examinator kan göra det officiella uttalandet. Forensic antropologer anställa ibland mer experimentella metoder, såsom ansikts återuppbyggnad, men resultaten av dessa förfaranden vanligtvis godtas som bevis i en domstol. En rättsmedicinsk antropolog kan vittna i domstol som expertvittne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.