Vad betyder ett diagnostiskt Röntgenskötare göra?

Ett diagnostiskt röntgenskötare förbereder patienter tar röntgenbilder och gör en diagnos baserad på en röntgenbild. Dessa röntgenassistenter är utbildade i att administrera och tolka röntgenbilder, form planer behandling och bistå med insatser processer, såsom borttagande av njursten. Diagnostiska röntgenassistenter ett nära samarbete med kliniker och andra läkare att hjälpa till med uppgifter.

En diagnostisk röntgenskötare är ansvarig för positionering av patienten, om inrättande av röntgenapparat och studera resultaten. De flesta röntgenassistenter ta röntgenbilder av patienterna "kistor och taggar. Det röntgenskötare kan arbeta med en x-ray tekniker för att säkerställa att korrekta resultat tas. Ytterligare teknik som diagnostiskt röntgenassistenter använder ofta innefattar genomlysning, som fotografier matsmältningssystemet, datortomografi (CT), som gör delar av kroppen skall betraktas som skivor, magnetisk resonanstomografi (MRT), som ger en titt på kroppens vävnader, ett ultraljud, som kontrollerar cirkulation och väl fungerande hjärta, och angiografi, som övervakar blodkärl.

För att bli en diagnostisk röntgenskötare, måste en person vara en gymnasieutbildning och slutföra en serie kurser som godkänts av statliga diagnostiska röntgenavdelningar. Kurser erbjuds på högskolor eller sjukhus i landet, och läroplanen varar två år. Efter genomgången kurser, en undersökning från den amerikanska kansli radiologiska Technologists (ARRT) måste vidarebefordras innan en licens från presidiet Radiologiska Hälsa beviljas praxis på området. Vartannat år måste tjugofyra timmar av fortbildning klasser fattas av diagnostiska röntgenskötare.

Diagnostiska röntgenassistenter kan ha medicinska arbetstillfällen, hälsa jobb vård eller arbeten sjukhus och normalt arbete i ett sjukhus eller annan vårdinrättning som en klinik. I ett sjukhus, kommer en röntgenskötare arbete i allmänhet i en tänkbar eller röntgenavdelningen. Han eller hon behandlar olycksoffer, patienter som behöver akutvård och öppenvård. Samverkan med vård och team hälsa är väsentlig för att ge de mest relevanta vården, så en diagnostisk röntgenskötare borde klara sig bra med andra och trivs att arbeta med ett team.

Ett diagnostiskt röntgenskötare första uppgiften är en första bedömning av patienten. Röntgenundersökningar utförs för att fastställa specialistvård. Den röntgenskötare kommer sedan hjälpa diagnostiska röntgenläkaren med mer specifik och intensiv tentor. Det åligger de diagnostiska röntgenskötare att positionera patienten och förbereda honom eller henne för varje test, vilket kräver en förmåga att behålla lugnet så att patienten kommer att ta kön. Den röntgenskötare måste också övervaka förändringar i patientens och rapportera om dessa till röntgenläkaren eller andra läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.