Vad betyder en vård assistent göra?

En personlig vårdbiträde främsta uppgift är att hjälpa kunder med medkännande, omtänksam hjälp med sin hygien, motion, medicin och kommunikation. Personlig omvårdnad assistenter vanligtvis övervakas av en legitimerad sjuksköterska (RN) och kan tilldelas extra uppgifter såsom beställning medicinska förnödenheter. En personlig vårdbiträde arbetar som en del av ett team på sjukhus eller vårdcentral personal som hjälper sjuka, svaga eller äldre kunder med deras personliga behov.

Vård assistenter kan hjälpa vårdpersonal lyfta och vända folk i sängen för att förhindra liggsår. De ser till att kundens lakan och kläder är rena genom att ta bort smutsiga sängkläder, kläder och ersätta dem med rena objekt. En personlig vårdbiträde badar och klänningar kunder och hjälper mata dem om det behövs. Personlig omvårdnad assistenter kan också hjälpa utöva kunden genom att gå med honom eller henne eller att hjälpa till med armen och sträcker benet om personen är sängliggande eller i rullstol. Kompletterande kunder till sociala evenemang såsom spel eller hantverk sessioner på ett vårdhem kan också vara en av en personlig vårdbiträde uppgifter.

Många personlig vårdbiträde jobb är mycket stressande på grund av överfulla eller underbemannade sjukhus villkor eller att hantera förvirrade människor med besvärliga beteenden. Till exempel klienter med villkor minnesförlust som Alzheimers sjukdom kan vandra eller kan ångra vad en personlig vårdbiträde just gjorde, som att sätta tillbaka till sängen efter att ha klädda och förberedda för en promenad utomhus.

Rapportering förändringar i kundens beteende för sjuksköterskan handledare är en viktig del av en personlig vårdbiträde jobb. Sjuksköterskor och andra sjuksköterskor som övervakar personlig vård assistenter får uppdra åt en assistent för att administrera läkemedel till en kund eller ta en kunds blodtryck. Med erfarenhet och utbildning, kan det vara möjligt för personlig vård assistenter för att bli sjuksköterskor.

sjuksköterskans medhjälpare, personlig och sjukvårdspersonal och sjuksköterska assistenter är andra namn för personlig vård assistenter. Dessa personliga sjukvård arbeten kräver arbetstagare att tillbringa större delen av sitt arbetsskift kommunicera och interagera med människor, så tålamod och god kommunikationsförmåga är nödvändiga. Eftersom en personlig vårdbiträde är på hans eller hennes fötter för de flesta av arbetsdagen, god fysisk hälsa är också viktig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.