Vad är en Försäkringsersättningar prövare?

Om det inte vore för det faktum att försäkringsbedrägerier förekommer, skulle försäkringsbolagen inte behöver försäkringsfordringar utredare. Tyvärr finns det många olika typer av försäkringar bedrägerier och falska påståenden, och försäkringsbolagen kan förlora mycket pengar om de bara betalar ut om påståenden som de tror kan vara tvivelaktiga. För att undvika denna förlust, många försäkringsbolag har på sin personal eller avtal med minst en försäkringsfordringar utredare så att de kan försöka att bara betala berättigade krav.

Vanligtvis är hjälp av försäkringsfordringar utredaren beställt när ett företag misstänkta bedrägerier. Misstanke kan förekomma under de första undersökningarna av en fordran, som får utföras av försäkring granskare eller skadereglerare försäkring. Utredaren ska pröva ärendet gå igenom all information från företaget och fordringsägare. Han eller hon kan också undersöka de sökande till en viss grad att ta reda på om de har information i sina tidigare kan det tyda på bedrägligt beteende i nuet. Söker efter kriminalregister skulle kunna genomföras, kan prövaren söka samverkan mellan de sökande och vittnen, och han kan också re-intervju alla som deltar i påståendet.

I några fall försäkringsfordringar utredaren inte sålla bara genom vittne /käranden detaljer, men kan vara ute på fältet. Han kanske behöver utföra övervakning eller undersöka olycksplatsen. Jobbet kan variera mellan aktiv och passiv söka efter bevis för försäkringsbedrägeri.

Det kan finnas särskilda krav för att bli en försäkringsfordringar utredare. Vissa människor flyttar från privata utredning eller brottsbekämpande arbete på detta område. Andra kan studera straffrätt på högskolenivå, oftast tjänar en kandidatexamen före inresan i detta område. Kännedom om lagar statliga försäkringar är också viktigt, och något gott utredare kommer att få veta gemensamma metoder som människor försök till försäkringsbedrägeri.

Ett annat av kraven för att bli en försäkring utredare statliga licenser. I vissa stater utredare måste ha licens som privat utredare. Detta kan variera, och folk bör titta på deras tillstånd eller lagar land för att fastställa specifika krav.

Förutom att kräva att vissa studier och kunskap måste varje försäkringsfordringar forskaren att ha ett fint utbildat sinne: en som kan platsen bedrägeri lätt, se mönster i insamlad information, och försöka finna sätt att bevisa misstankar. Personer som kan njuta av fältet på samma logik, resonemang och pussel, och är inte rädd för att göra ett aktivt upptäckande arbete vid behov. En hög grad av organisation kan också behövas, eftersom ögna igenom allt pappersarbete och samlat bevis försvåras när organisationen är slumpartat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.