Så väljer jag en socionomprogrammet?

Det finns fyra saker att tänka på när du väljer ett socialt arbetsprogram: varaktighet, kostnader, utbildningsnivå och kvaliteten på programmet. Alla fyra punkter är kritiska för beslutsprocessen. Socialt arbete är utveckling och tillämpning av metoder för att förbättra livskvaliteten för familjer och enskilda. Socialt arbete programmen är inriktade på att tillhandahålla utbildning och färdigheter som krävs för att tillgodose detta behov.

Ett socialt arbetsprogram varierar i längd från två till åtta år. Ju längre programmen är inriktade på att förbereda kandidat för roller med en hög grad av ansvar, till exempel hantering av ett team av socialarbetare. Kortare program inrättades för att ge den utbildning som krävs för platser som har mer interaktion med kunderna i sociala tjänster.

terminsavgift för en socialt arbete varierar från $ 23. 000 amerikanska dollar (USD) för en två- åriga utbildningen till över $ 70. 000 USD för en examen. Det finns ett stort antal stipendier, bidrag och ekonomiskt stöd till förfogande för att täcka dessa kostnader. De flesta skolor erbjuder deltid ståndpunkter som har högre timpriser att hjälpa eleverna med deras avgifter. Dessa positioner löneökning för varje ytterligare år av avslutade utbildning och betraktas som en del av det finansiella stödprogrammet.

Det finns tre utbildnings-nivåer för socialt arbete program: diplom, examen och magisterexamen. Diplomet Programmet finns på karriären eller community college nivå. Utbildningen förbereder dig att arbeta direkt med kunder, som tillhandahåller tjänster som behövs.

En grundexamen i socialt arbete finns tillgänglig från en lång rad universitet. Dessa program förbereder dig för att tillhandahålla tjänster som inkluderar familjen bedömning, utvärdering av kundernas behov och göra hänvisningar till rätt tjänster. Ytterligare utbildning är ofta krävs för att erhålla en position som en socialarbetare.

magisterexamen i socialt arbete program förbereder dig för att övervaka andra i ett socialt arbete byrå, fatta avgörande beslut, lösa kriser och fatta svåra beslut. Allt fler sociala tjänster byråer som kräver en magisterexamen till anställning som socialarbetare.

När man väljer en skola för ett socialt arbetsprogram, kontrollera rykte skolan. Prata med vänner, branschfolk och service till studenterna att lära sig mer om vad de erbjuder. Leta efter skolor med nära band till regeringen sociala tjänster byråer. Läs biografier på fakulteten och granska deras publicerade verk. Denna information berättar om den forskning och teori professorerna prenumerera på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.