Hur kommer jag igång på en skådespelarkarriär?

Oavsett om du vill agera i film, tv, reklam eller på scenen, skaffa första yrkeserfarenhet som krävs för att kickstart en skådespelare kan vara svårt. Precis som i fallet med de flesta yrken, människor som gör anställningsbeslut vanligtvis vill att någon med tidigare liknande erfarenheter, så att bara få en fot i dörren kommer sannolikt bli den första utmaningen i din skådespelarkarriär. Genom en kombination av praktik, nätverk, och studera, kan du ställa din skådespelarkarriär på rätt väg för framtida tillväxt.

Ett av de enklaste sätten att få yrkeserfarenhet i inledningsskedet av din skådespelarkarriär är att ansöka om rollen som en extra med lokala gjutning organ. Ibland kallade "bakgrund artister," både avlönat och oavlönat statister gjuts i allt från små reklamfilmer till stora filmer och är vanligtvis inte nödvändigt att ha tidigare erfarenhet. Förutom att skapa kontakter på den inställda, extramaterial har också den extra fördelen av potentiellt bli upptäckt av medlemmar av film eller produktion besättning och rekryterats för andra projekt.

Nätverk med andra blivande aktörer och människor i branschen är en annan viktig komponent för att komma igång i en skådespelarkarriär. Sociala nätverk grupper, chattrum, webb styrelser och andra mötesplatser på nätet är en stor resurs för att bo à jour med ny utveckling och möjligheter för blivande skådespelare i ditt område. Det är också viktigt att balansera online nätverk med ansikte mot ansikte nätverk, genom att delta i föreställningar i ditt område och sammanträder regelbundet med en grupp likasinnade aspirerande aktörer.

Förutom att båda klasser erbjuds på teater företag och myndigheter talang, drama klasser ibland också erbjuds som en del av standarden kursplanen i högstadiet och gymnasiet. Om du är på högskolorna och du inte redan är huvudämne i dramat, överväga att ta ett par egenskap klasser som valfria, så att du kan få båda erfarenhet och samtidigt bedriver annan akademisk strävanden. Du kan också gå skolans teater samhället eller drama klubben på ett läroplanen grund för att få flera av de första erfarenheterna som krävs för att ägna sig åt skådespeleri.

Trots att finna en agent är en viktig del av att komma igång i någon skådespelarkarriär, är det ideala organet inte en som tar ut initiala kostnader, utan en som avgifter på provisionen. Detta är inte bara enklare för dig som aspirerande skådespelare, men också ett tecken på att myndigheten är säker på att hitta arbete för deras aktörer. Också därför bör organ som tar ut en obligatorisk portfölj avgift för att aktörer skall betraktas med försiktighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.