Hur kommer jag igång i barnpsykologi?

barn psykologi är en gren av psykologin som fokuserar på barn. Den handlar om deras sinnen och beteendemönster, som också omfattar utveckling som börjar innan ett barn föds och slutar när ungdomen är över. En barnpsykolog är en som fokuserar på barnpsykologi. Komma igång i karriären vanligen innebär att slutföra ett grundutbildningsprogram högskoleexamen följt av en examen.

För att bli en barnpsykolog på många håll måste en person få tillträde till college, ha en bra medeltalet och forskarutbildning med en kandidatexamen. Även i college, kan han välja något större, men som huvudämne i psykologi eller något samband med det kan vara till hjälp för senare studier i forskarskolan. Oavsett personens viktigaste, det är smart att ta lektioner i psykologi och barns utveckling. Vissa forskarskolor ser också positivt på sökande som har studerat statistik i kollegiet och kunskaper i statistik kan vara till hjälp inte bara i forskarskolan, utan i hela en psykologi karriär. Många blivande psykologer kontakt forskarskolor och fråga om krav för upptagande långt innan det är dags att gälla.

Volontär arbete är ytterligare ett viktigt steg mot att bli en barnpsykolog. Blivande barnpsykologer som gör frivilligt arbete med barn kan njuta av en dubbel nytta. Första kan de nytta av att lära, i förväg, oavsett om de känner sig bekväma att arbeta med barn, och för det andra kan de visa forskarskolan antagningen befäl att de vill arbeta tillsammans med ungdomar.

Testerna är ofta nödvändiga åtgärder mot ett barn psykologi karriär. Mot slutet av det tredje året eller i början av det sista året av college, får blivande barnpsykolog måste ta ett prov som kallas Graduate Record Examination (GRE). Detta test är med på listan över krav för antagning till forskarskolor i USA och skolor i vissa andra länder som har engelska som huvudspråk. Den GRE poäng väntas visa en studerandes akademiska färdigheter.

Forskarskola är nästa steg för att komma igång i barnpsykologi. En blivande barnpsykolog kan välja att driva en magisterexamen, som normalt tar ungefär två år att slutföra. Alternativt kan han föra en doktorsexamen, kallad en doktorsexamen, vilket kan innebära upp till fem år i skolan. Men en doktorsexamen normalt leder till fler arbetstillfällen, och det kan vara nödvändigt för dem som vill ha en egen företagare.

Beroende på var du befinner dig, kan du behöva fortsätta tillstånd innan du kan arbeta som en barnpsykolog. I USA, till exempel, måste en person ansöka om tillstånd och ta ett licensavtal undersökning genom hans tillstånd. I Kanada skulle en blivande barnpsykolog måste söka tillstånd genom hans provinsens psykologi ombord, medan någon i Nya Zeeland skulle gälla för Nya Zeeland Psykologer styrelse. Licenskrav för barnpsykologi variera beroende på vilket land som personen önskar utöva verksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.