Hur kommer jag igång i Podiatric medicin?

Läkare podiatric medicin undersöka, diagnostisera och behandla skador, sjukdomar och störningar av underbenet och foten. En fotvårdsspecialist kan ordinera medicin, frakturer som ben och utföra komplicerade kirurgiska ingrepp. För att komma igång i podiatric medicin måste en person ha tillstånd och ha fått lämplig utbildning.

Innan någon kan släppas in i ett kollegium podiatric medicin, måste hon genomgå minst 90 timmar av högskola. Dessutom måste hon ha en god medeltalet, särskilt för att bli antagen till den mest prestigefyllda podiatric skolor. Biologi, organisk och oorganisk kemi och fysik skall användas under college för behandling i de flesta medicinska fakulteter. De flesta medicinska skolor runt om i världen kräver någon form av antagningsprov, såsom Medical College antagningsprov (MCAT) i Förenta staterna, Grundutbildning medicin och hälsa Science antagningsprov (UMAT) i Australien, eller de nationella medicinska Antagning Test (NMAT) i Filippinerna.

Podiatric medicin är ett relativt litet område. Det finns bara en handfull podiatric medicin skolor över hela världen. De förekommer främst i USA, Kanada, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland. Podiatric läkemedel är inte erkänns i många länder, såsom Indien.

podiatric skolor erbjuder en fyraårig läroplan liknande den i de flesta medicinska skolor. Under de två första åren ska studenterna få grundläggande lektioner i ämnen såsom anatomi, patologi, kemi och farmakologi.

Under de kommande två år, studerande delta i kliniska rotationer. Den växtföljd kan vara på sjukhus, privata praxis, eller kliniker. Under hela rotationer, studenterna lära sig att utföra undersökningar, ta patientens historia, läsa tester och röntgen, och göra diagnoser.

Efter att de har avslutat sitt fjärde år, studerande blir Läkare Podiatric Medicin (DPM). Nästa steg är att slutföra sina hemvist program på sjukhus. De flesta bosatt program är två till fyra år långa. Under den tiden de lär sig hur man utför kirurgi och andra medicinska processer som anestesiologi och radiologi. Någon intresserad av en karriär inom podiatric medicinen måste också bestämma om hon vill fokusera på ett specialiserat område, till exempel idrottsskador, diabetes fotvård, geriatriska eller pediatrisk fotvård, eller kirurgi. I dessa fall ytterligare tid i vistelse kan bli nödvändiga.

För att öva fotvård, krävs tillstånd. I USA skall licenser beviljas för en enda stat, men många stater på ömsesidighet med andra stater. För att få en licens i fotvård, skriftliga och muntliga proven måste vara godkända. Återigen varierar det exakta testmetoden från plats till plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.